Viktor Tingström visar vart skåpet ska stå i grupp A under denna veckas Modus Super Series. Inför sista och avgörande dagen var det otroligt jämnt mellan fyra spelare, men svensken höll för trycket!

Redan i måndags gjorde Viktor Tingström ett avtryck i grupp A med ett otroligt lugn. Han vinner fyra av fem matcher och ser ut att må väldigt bra, sanningen är dock att sjukdom börjar smyga sig på och fyra dagars dartande i Göteborg börjar ta ut sin rätt.

–  Jag kände mig inte speciellt i form redan när jag vaknade i söndags och skulle med flyget, nu känner jag att de två kommande dagarna med vila kommer göra gott. Säger Viktor när Dartkanalen når honom bara någon timme efter att grupp A avgjorts. 

Trots att Viktor inte är i toppform fysiskt visar han på klass när han vinner grupp A och gör sig klar inför lördagens finalspel. Det är tredje gången han ställer upp i tävlingen och andra gången i rad han vinner grupp A.

–  Jag har varit här för att lära och skaffa erfarenhet tidigare, det finns såklart de som har mer erfarenhet än mig, men nu går jag för vinst. Mitt mål på lördag är att jag ska göra Andreas “Didde” Harrysson sällskap i Champions Week. Säger han självsäkert.

Inför den avgörande dagen på onsdagen är det väldigt jämnt mellan fyra spelare, men Tingströms mindset har under hela veckan varit detsamma. Oavsett om han vinner grupp A eller inte kommer han att kasta mer under veckan och chansen till seger i slutet av veckan lever fortfarande. 

Planen inför onsdagen berättar Tingström var att vinna första matchen och rida den vågen, eftersom legskillnaden var till hans fördel låg det i hans egna händer. Dock var den första matchen mot Robert Thornton den enda han förlorade den dagen. Viktor tog snabbt en 2 – 0 ledning, men då hittade skotten spelet och levererade en tio-pilars för att reducera 2-2, och vinner sedan matchen med 4 – 3. Dock förlorade även Nederländernas Corné Groeneveld, som låg hack i häl med svensken, sin första match. Det resulterade i att Viktor fortfarande låg etta i tabellen. 

– Efter förlust i första kommer jag tillbaka till rummet och ser att vi är fyra som ligger på samma poäng, men jag låg etta. Jag kände mig jagad, men jag visste också att det låg i mina händer om jag bara vann mina matcher! Hoppet fanns kvar hela tiden. I andra matchen gick jag in med ett annat lugn. 

Efter fyra raka segrar stod det klart att det är Viktor som är först med att bli klar för spel på lördag.

Förklaring till den udda spetsen
Något som blivit uppmärksammat är att Viktor fick rejäla studsar under måndagen, och har sedan dess spelat med en udda spets. När Viktor blev attackerad av sin egen pil för andra gången kollade han på spetsen och såg att den var helt trubbig. Han fortsatte dock matchen efter med samma pil, dock vågade han inte ta i som han brukar vilket påverkade spelet. Det fick bli en paniklösning att spela med en mer räfflad spets, vilket störde honom betydligt mindre än den trubbiga.  

Viaplay sänder alla PDC-turneringar!

Kampanjpris: 299 kr/månad

Få tillgång till all internationell Dart samt Dart-VM + massor av andra sportevenemang och filmer/serier!

SPELBOLAG MED SVENSK LICENS

 • Få 100 % gratisspel upp till 1 500 kr!

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 500 kr!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • Få 500 kr gratisspel

 • 100% upp till 2000 kr!

 • 100kr Free Bet

 • Upp till 1000 kr gratisspel

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 100% upp till 500kr

 • 100% upp till 500kr