Speltips & Betting på Dart

SPELBOLAG MED SVENSK LICENS

 • Få 100 % gratisspel upp till 1 500 kr!

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • Få 500 kr gratisspel

 • 100% upp till 500 kr!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 2000 kr!

 • Upp till 1000 kr gratisspel

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 100 SEK Free Bet

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 500kr

Speltips

Att spela på dart har blivit alltmer populärt och utbudet på Dartmatcher är numera större än någonsin hos spelbolagen. Med strategisk analys och förståelse för dart kan du maximera dina chanser att vinna pengar på dina dartspel, något som vi på Dartkanalen självklart hjälper dig med. 

I denna artikel kommer vi att utforska några viktiga bettingtips för dart, som förhoppningsvis kommer att hjälpa dig att navigera genom dartvärlden med framgång. Högst upp på sidan kan du även ta del av dart speltips från våra experter som har lång och god kunskap inom både dart och betting, allt för att du som besökare ska få de absolut bästa speltipsen.

Att tänka på när du spelar på dart odds

Om du inte vill sätta dig in i dartvärlden så har vi tagit fram några tips som du bör ta del av när du vill spela på dart. 

Ibland kan matchen kännas given, men innan du väljer att placera ditt spel så kan ska vi dela med oss av några snabba dart speltips att ha med sig: 

Känn Dina Spelare: Innan du placerar några spel, ta dig tid att lära känna de aktuella dartspelarna. Analysera deras prestationer, starka sidor och svagheter. Förstå deras spelstil och hur de presterar under olika tryckförhållanden. 

Turneringsstrategi: Olika dart-turneringar har olika format och regler. Förstå skillnaderna mellan dem och anpassa dina spel beroende på turneringens natur. Vissa spelare trivs bättre i längre format, medan andra kanske presterar bättre i kortare och mer intensiva tävlingar.

Utvärdera Huvudmotståndare: I dart är det inte bara viktigt att veta om spelarna, utan också om deras huvudmotståndare. Lägg därför en vikt på att studera deras tidigare möten och hur de presterar mot varandra. Detta kan ge viktiga insikter inför dina spel.

Håll Koll på Formen: Som med alla sporter är formen avgörande. Undersök spelarens senaste resultat och prestationer för att bedöma deras aktuella form. Spelare som är i toppform har större chans att prestera väl.

Darttavlan: Fördjupa dig i darttavlans statistik och tidigare resultat. Förstå hur olika spelare presterar på olika områden av tavlan. Vissa spelare kanske är skickliga på att träffa trippel 20, medan andra excellerar på andra sektioner.

Följ Expertanalys: Lyssna på expertkommentatorer och läs analyser från erfarna dartexperter. Deras insikter kan ge dig en djupare förståelse för matcherna och hjälpa dig att fatta informerade beslut när du satsar.

Live Betting Taktik: Live betting ger dig möjlighet att anpassa dina vad baserat på matchens utveckling. Håll dig uppdaterad om matchen och var redo att agera snabbt för att dra nytta av förändringar i dynamiken.

Spela med Ansvar: Betting är alltid förenat med risker, och dart är ingen undantag. Sätt en budget och håll dig till den. Undvik att satsa mer än du har råd att förlora och undvik impulsiva vad.

Förutom våra tips ovan så rekommenderar vi även att kika på våra speltips på dart där vi inför matcherna vägleder till vilket som är det bästa oddset. Här kan du läsa mer om analyserna och få en större inblick i varje specifik match. 

Spelutbudet på dart odds ökar kraftigt

Spelutbudet på dart har ökat enormt de senaste åren och du som spelare kan dagligen hitta olika typer av tävlingar att spela på de stora spelsidorna. 

Det är dock inte bara antalet matcher som är stort inom dart och betting utan även de olika marknaderna som erbjuds till dig som spelare på matcherna. Idag är det inte bara odds på matchvinnare eller liknande utan hela utbudet är utvecklat så att man kan satsa på det mesta. 

Med fler odds på varje match ger det också fler möjligheter att hitta unika spel som kan ge ett extra bra odds. För att ge dig en bättre förståelse över vilka dart odds som finns tillgängliga på marknaden ska vi presentera några exempel här nedan: 

Matchvinnare

Inför varje match har man möjlighet att satsa på vilken spelare som vinner matchen. Detta kan du göra både inför en match, men också under en match. 

Vinnarspel

När det vankas turnering och du har hittat någon du tror kommer att vinna, så kan du placera ett vinnarspel. Dessa odds är lite högre än ett spel på matchvinnare eftersom de måste vinna hela turneringen. 

Handikappspel

Om det finns en tydlig favorit och en underdog, kan oddssättarna tillämpa ett handikapp för att jämna ut oddsen. Du kan satsa på en spelare att övervinna ett förutbestämt handikapp eller på den andra spelaren att behålla sitt handikapp.

Poängspridning

Satsa på antalet poäng som kommer att vinnas i en match eller för varje set. Detta kan inkludera över/under-satsningar där du satsar på om antalet poäng kommer att vara över eller under det som oddssättarna har angett.

Setvinnare

I dart-turneringar består en match ofta av flera set. Du kan satsa på vilken spelare som kommer att vinna ett specifikt set.

Högsta Check-out:

Satsa på vilken spelare som kommer att göra den högsta möjliga check-out (slutföra ett spel med så få kast som möjligt) i en match eller turnering.

Antal 180s (maximala poäng):

Satsa på det totala antalet 180s som kommer att göras under en match eller turnering eller av en spelare. En 180 innebär att en spelare träffar tre trippel-20 med tre efterföljande pilar.

Möjligheten att satsa på över eller under ett visst antal 180:s finns också att spela på. Här finns det sannerligen också många goda chanser att hitta riktigt fina odds. Bland de sämre spelarna inom darten så kan man hitta över 0,5 180:s, medan de bästa kanske ska få över 6,5 180:s. 

Live Betting

Många bettingsidor erbjuder även live-betting för dart. Du kan placera spel medan matchen pågår och justera dina insatser baserat på hur matchen utvecklas. Marknaderna på live betting varierar kraftigt beroende på tävling och hur långt in i matchen spelarna har kommit.

Att satsa på dart odds kan vara en spännande och rolig upplevelse när det görs med tanke och insikt. Genom att tillämpa dessa bettingtips, kan du öka dina chanser att göra framgångsrika vad och njuta av darttävlingar på ett nytt sätt. Kom ihåg att nöjet av betting ligger i spänningen, så spela ansvarsfullt och njut av dart i all dess intensitet. Lycka till med dina spel.

Därför ska du ta del av speltips på dart 

Varför ska man egentligen ta del av dart speltips? Denna fråga kan man ställa sig ofta, men att hitta bäst, och framförallt rätt odds till olika marknader kan vara klurigt. Det är just därför som våra experter kan ge speltips på dart för att förenkla din spelupplevelse. 

Att vinna på ett dart odds är aldrig någon garanti, men med hjälp av våra expertanalyser kan du få en klarare bild om hur läget inför en match eller turnering ser ut för de olika dartspelarna. I sin helhet kan du med hjälp av våra analyser och speltips bilda dig en bättre uppfattning om oddset för en utvald match. Därefter är valet upp till dig att antingen följa vårt spel alternativt att du har fått en bättre inblick i matchen, innan du väljer att placera ett spel. 

Olika tävlingar i Dart

Idag finns det många olika tävlingar och turneringar inom dart och självklart erbjuder spelbolagen odds på mer eller mindre de mesta. De största tävlingarna inom darten hittar vi under PDC, men det finns även en annan tävlingsserie som tagit en större plats på marknaden de senaste åren, Modus Super Series. 

Givetvis ska vi förklara lite närmare om dessa två tävlingar.

Spela på PDC tävlingar

PDC tävlingarna är de stora dart-tävlingarna. Här spelar några av världens bästa dartspelare och dessa omfattar bland annat följande: 

 • Dart-VM
 • Premier League
 • Europa Touren
 • Masters 
 • Alla andra stora tävlingar där de bästa i världen deltar.

Det är även i just dessa tävlingar som spelbolagen har störst bevakning samt erbjuder den största variationen av dart odds. På dessa tävlingar kommer du att hitta ett brett utbud av olika spelmarknader, inte bara inför en match utan även massvis av liveodds.

Spela på Modus Super Series

Modus är en tävlingsserie som har funnits sedan 1997, men det är efter pandemin som Modus fått sitt stora genomslag, då de livesänder alla sina matcher. Under pandemin spelades matcherna framför egna kameror vilket också gjorde att Modus snabbt fick en stor spridning i dartvärlden.  

Numera är Modus Super Series en självklar spelplan på dartscenen och speciellt när det kommer till odds, då man har nya tävlingar varje vecka. Modus är tillgängligt för spelare som inte är med och deltar i PDC. 

Av den anledningen spelas matcherna i Modus på helt andra tider och det spelas också väldigt många matcher under en och samma dag. På så sätt finns det massor av olika spelalternativ att ta del av. Vanligtvis spelas det hela 16 matcher per dag i Modus och alla matcherna spelas från Portsmouth i England. 

När det kommer till spelutbudet på Modus så är de fortfarande inte fullt lika stora som i PDC-tävlingarna men det finns fortfarande gott om olika odds alternativ, både innan matcherna och även live hos de flesta spelbolagen. Med det sagt kommer du som spelare garanterat hitta en marknad som passar just för dig. 

Ett tips och en fördel med Modus kontra PDC är att det är många spelare som spelbolagen kanske inte har fullt lika bra koll på som deltar. Om du sätter dig in i vilka spelare som ska delta så kan du hitta flera fördelar i en hel del odds på Modus jämfört med oddsen som spelbolagens oddssättare har satt.

Vilka spelbolag erbjuder bäst utbud på Dart?

Idag vimlar nätet av olika spelbolag, men faktum är att många av spelsidorna erbjuder samma leverantör vilket gör att dart oddsen kan vara identiska med varandra på flera spelbolag. 

Alla spelsidor har dock inte samma leverantörer och vissa sidor sätter även sina egna odds helt själva. Det är därför med stor fördel att jämföra dart odds hos ett gäng olika spelföretag innan du placerar ett spel. 

Nedan ska vi presentera tre spelbolag som erbjuder olika dart odds inför varje match och tävling. Spelbolagen hämtar sina odds från olika leverantörer vilket gör att du som spelare kan jämföra och ta del av det bästa dart oddset. 

Expekt 

Expekt är ett spelbolag som grundades redan 1999. Senare köpte LeoVegas upp spelföretaget och döpte om sidan till nya expekt. Oavsett så använder sig Expekt av leverantören Kambi för sina odds, och här hittar du ett stort utbud av marknader på just Dart. 

Inför varje tävling eller match så finns det flera Dart odds att välja mellan inom de flesta kategorier. Givetvis erbjuder även Expekt liveodds på dart vilket höjer spänningen om du vill placera ett spel mitt under matchen. 

Nya spelare hos Expekt får dessutom ett matchat spel på upp till 1500 kronor. Om du placerar ett Dart odds på minst 1.80, matchar Expekt spelet med samma belopp upp till 1500 kronor. 

Testa Expekt här!

Betinia

Betinia är relativt nya på marknaden, men har redan gjort stora framsteg och blivit en av de mer populära spelsidorna online. Idag använder man sig av leverantören SBtech som också levererar en högklassig plattform för dart odds. 

Hos Betinia kan du börjar ditt bettingäventyr på dart med ett 120 kronors gratisspel. Gör en första insättning på 100 kronor och placera ett spel för 120 kronor utan att riskera att förlora. 

Till Betinia!

Coolbet

Hos Coolbet får du uppleva ett spelbolag av högsta klass. Här hittar du dessutom ett unikt utbud av dart odds då spelbolaget själva sätter dem själva. Precis som hos andra spelbolag tar Coolbet fram flera olika spelmöjligheter inför alla möjliga tävlingar. 

För den som vill prova betting på dart hos Coolbet så finns även möjligheten att få upp till 500 kronor extra att spela med. Bonusen måste sedan spelas igenom 6x innan pengarna omvandlas till kontanter och givetvis kan du spela på dart odds. 

Prova Coolbet!