MATCH
Sverige vs Spanien

SPELTIPS

Sverige över 0.5 180’s

ODDS

@1.56

Det har blivit dags för en av dem roligaste dartturneringarna under året. Lagtävlingen World Cup of Darts där 40 olika nationer gör upp om titeln. Varje nation tävlar i lag med två spelare. För sveriges del så representeras man av Jeffrey de Graaf och Oskar Lukasiak. 

Frågan är om Jeffrey och Oskar kan nå lika stora framgångar som Oskar och Dennis Nilsson gjorde förra året. Då tog man sig hela vägen till kvartfinal innan man åkte på en förlust mot Wales som sedan gick och vann hela turneringen. Detta var den största svenska framgången i World Cup of Darts sedan starten 2010. Förhoppningarna och förväntningarna är såklart stora på Jeffrey och Oskar att man ska kunna åstadkomma något liknande som Sverige gjorde förra året.

I och med fjolårets fina insats så har Sverige även blivit seedade i detta mästerskap vilket gör att man har lottats mot två på pappret enklare nationer i sin grupp. Det handlar om Spanien och Gibraltar och först ut för Sverige väntar Spanien. Det gäller att vinna sin grupp för att ta sig vidare till slutspelet.

Första matchen i World Cup of Darts brukar ofta vara luriga, dels för att spelarna kastar varannat kast och man har inte riktigt kommit in i varandras rytm och det gäller att kommunikationen är på topp direkt så man har ett bra samspel och hittar öppningar och lösningar som den som ska kasta efter gillar, och inte bara nummer man själv är bekväm med. Ett moment som spelarna vanligtvis inte är vana att behöva hantera på tävlingarna.

Matcherna är också relativt korta i gruppspelet, det handlar om bäst av 7 legs vilket gör att redan efter 4 legs kan en match vara över. Så det gäller att man är på tå från start för man har inte tiden att kunna ”kasta” sig in i matchen.

Men vi tycker att vi har hittat ett roligt spel till den första matchen och vi mjukstartar lite vad gäller odds. Det handlar om att Sverige ska kasta minst ett 180 kast i matchen till oddset 1.56. Både Oskar och Jeffrey har visat att de är bra på 180, men framförallt har Jeffrey de senaste veckorna när han varit runt på Europa Touren och Players visat att 180 kasten verkligen sitter. Nu senaste för bara några dagar sedan så kastade han fyra respektive tre stycken 180 i sina två matcher i Europa Touren.

Så fortsätter den formen och att det är första matchen så det troliga är att det kanske inte är avgjort efter 4 legs utan går lite längre och fler möjligheter till 180 kast ges, så ska detta spel bara sitta.

Det kommer bli otroligt spännande att följa Sveriges framfart i World Cup of Darts och förhoppningsvis kommer nya fina svenska framgångar att komma i denna turnering.

Vi hittade spelet Sverige kastar över 0.5 stycken 180’s till oddset 1.56 hos X3000.

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

Viaplay sänder alla PDC-turneringar!

Kampanjpris: 299 kr/månad

Få tillgång till all internationell Dart samt Dart-VM + massor av andra sportevenemang och filmer/serier!

SPELBOLAG MED SVENSK LICENS

 • Få 100 % gratisspel upp till 1 500 kr!

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 500 kr!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • Få 500 kr gratisspel

 • 100% upp till 2000 kr!

 • 100kr Free Bet

 • Upp till 1000 kr gratisspel

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 100% upp till 500kr

 • 100% upp till 500kr