Vilken magisk kväll det bjöds på i Göteborg. Spelarna var på topp, men vad ska man då säga om fotfolket, som timme efter timme levererade en stämning som får Ally Pally att blekna.

Det var upplagt för fest när darteliten för första gången kom till Sverige och Swedish Dart Festival i Göteborg. Den utsålda salongen gick inte hem besviken, den bjöds på dart i hög klass och en stämning i världsklass.

Dagen började med det första Moduskvalet avgjordes där spelarna gjorde upp om två platser till Modus Super Series, det var en välspelad turnering där semifinalen mellan Dennis Nilsson och Thor Helmer Johansen stod ut, båda spelarna höll sina server fram till sista leg där Thor Helmer startade. Här satte Dennis rejäl press på sin motståndare och får två matchpilar på dubbel 4 men tråden är på fel sida och istället kliver Thor Helmer ut på 103 och vinner denna semifinal.
I andra semifinalen visade Pontus Danielsson stor klass när han besegrade Jazon Bengtsson. I och med segrarna i semifinalerna hade både Pontus och Thor Helmer säkrat en plats i Modus Super Series. Finalen som sedan spelades på den stora scenen vanns av Thor Helmer Johansen med 4-3 efter det att Pontus haft chansen på d20 i avgörande leg.

När sedan festivalen drog igång på den stora scenen så var stämningen på topp, åskådarna bjöds på briljant dart samtidigt som spelarna verkligen hetsade publiken till att pressa sina stämband till max. I ungdomsklassen som spelades först så visade världens största darttalang klass direkt, Luke ”the Nuke´´Littler besegrade både Anton Östlund och Viktor Tingström utan större problem.

Efter ungdomsklassen var avslutad så var det sedan en imponerande skara spelare som äntrade scenen till folkets jubel där Eriksbergshallens tak höll på att lyfta. Publiken levde verkligen upp och det är imponerande att se folk som håller på olika fotbollslag kunna stämma upp i gemensam sång och verkligen ge spelarna det stödet som de förtjänar.

Det märks verkligen att de svenska spelarna var tagna av stämningen och denna historiska tävling på svensk mark;

– Bästa kvällen någonsin, säger en lyrisk Andreas Harrysson.

– Kvällen är magisk, bästa jag gjort och upplevt i min dart karriär, den här publiken är den perfekta uppladdning för mig inför München nästa vecka, säger en lycklig Viktor Tingström efter att han precis klivit av scenen mot Luke Littler

Vill man veta hur resultat blev så rekommenderar vi följande länk Match Center Swedish Darts Festival 2024 – TV DartConnect

Vi själva väljer dock att tacka samtliga aktörer som har lyckas med denna festival eller som Anton Östlund uttryckte sig: Helt jävla otroligt!

Viaplay sänder alla PDC-turneringar!

Kampanjpris: 299 kr/månad

Få tillgång till all internationell Dart samt Dart-VM + massor av andra sportevenemang och filmer/serier!

SPELBOLAG MED SVENSK LICENS

 • Få 100 % gratisspel upp till 1 500 kr!

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 500 kr!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • Få 500 kr gratisspel

 • 100% upp till 2000 kr!

 • 100kr Free Bet

 • Upp till 1000 kr gratisspel

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 100% upp till 500kr

 • 100% upp till 500kr