Andreas “Didde” Harrysson åker direkt från riksserien i Kalmar till Portsmouth i England för att spela finalveckan i Modus Super Series. 

Under helgen spelade Andreas Harrysson för sin klubb Målilla i Elitserien under riksserieavslutningen i Kalmar. Tåget som påbörjade resan till Portsmouth lämnade perrongen i Kalmar 13:00 på söndagen, spelet i Hatstore Arena startade 11:00. Andreas Harrysson spelade dock fortfarande hela första block mot Sirius i den sista matchen för säsongen, som Målilla vann med 15 – 5 och tog dem till slutspel. Mitt i allt lyckades Dartkanalen fånga honom för en intervju inför champions week. 

– Det har varit en bra uppvärmning, jag har spelat bra. Tufft att börja helgen mot Oskar Lukasiak och Johan Engström men jag spelade bra mot dem också, säger Målilla-spelaren om helgen i Kalmar.

”Kändes inte rätt att tacka nej en gång till”
Det är tredje gången som Andreas Harrysson kvalar in till finalveckan i Modus Super Series, genom att vinna en av de tolv kvalveckorna. Dock är det bara andra gången han spelar, då det krockade med PDC Nordic & Baltic förra gången. Denna gång krockade det med ett blågult uppdrag, Nordic Cup på Island, där Andreas Harrysson var en tilltänkt spelare, men tackade nej.

– Jag älskar att spela för Sverige, såklart var det ett svårt val, men att tacka nej till ännu en champions week kändes inte rätt, säger han.

Andreas Harrysson börjar bli ett välkänt ansikte i dessa kretsar, med bland annat en 9-pil i vintras. Dartkanalen frågar om det inte börjar kännas lite som en hemmaplan.

– Ja alltså det börjar kännas lika smidigt att åka till Portsmouth som till Stockholm, är då hans svar.

Svensken går in som en av favoriterna i grupp A, vilket betyder att han börjar spela från måndag till onsdag. I den gruppen är motståndet inte det lättaste med bland andra Beau Greaves och Bradley Brooks. 

– Jag vet inte vilka som är med, det spelar inte så stor roll, det ska bli kul att spela mot Beau, säger “Didde”.

Favorit i kommentatorsbåset
Hos kommentatorerna är Andreas Harrysson en favorit med smeknamn som “The Super Swede”.

– Det känns ganska overkligt att höra, de sa för några veckor sedan ‘vem ska rå på Harrysson’, det är såklart hedrande, säger “The Super Swede”. 

Andreas Harrysson går in i första matchen måndag morgon, mot den största konkurrenten denna vecka – Beau Greaves. Spelet börjar ca 10:30 och kan följas HÄR

Viaplay sänder alla PDC-turneringar!

Kampanjpris: 299 kr/månad

Få tillgång till all internationell Dart samt Dart-VM + massor av andra sportevenemang och filmer/serier!

SPELBOLAG MED SVENSK LICENS

 • Få 100 % gratisspel upp till 1 500 kr!

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 500 kr!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • Få 500 kr gratisspel

 • 100% upp till 2000 kr!

 • 100kr Free Bet

 • Upp till 1000 kr gratisspel

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 100% upp till 500kr

 • 100% upp till 500kr