Det blir hela 4 stycken svenskar som kommer att få chansen när World Series of Darts spelas i Köpenhamn 7-8 juni.

Under helgen så har det varit tävlingar i Göteborg där nordens bästa spelare har bjudit på stor underhållning. Helgens svensk blev Johan Engström som inte bara lyckades kvala in till Europa Tour tävlingen i Sindelfingen utan även vann den 3e Pro Tour tävlingen. Det är under Pro Tour tävlingarna man även skaffar sig rankingpoäng till dels PDC-VM men även till Nordic Darts Masters.

Nordiska och Baltiska spelare som har en PDC-kort är direkt kvalificerade till Köpenhamn, det betyder att det fanns 5 stycken platser att kriga om vilket de svenska grabbarna lyckades riktigt bra med. 3 av de 5 platserna togs nämligen av Johan Engström, Dennis Nilsson, Daniel Larsson.

Johan Engström – Johans spel under helgen har imponerat på alla, han gjorde få misstag och var mycket säker när han fick chansen. Totalt blev det 2 turneringssegrar för Johan, dels Pro Tour 3 samt Europa Tour kvalet till Sindelfingen.

Dennis Nilsson – Dennis blev av med alla sina pilar under Swedish Dart Festival för 2 veckor vilket gjorde att han fick spela med nya pilar, detta störde dock inte Dennis nämnvärt utan han var hela tiden stabil och kastade lugnt och tryckt.

Daniel Larsson – Daniel visade vilken otrolig hög kvalité han fortfarande besitter, under fredagen vann han den prestigefyllda Europa tour kvalet till Kiel. Daniel var en av de spelare som hade den absolut högsta topparna under helgens spel.