Det blev storfavoriterna i SSDC som tog hem Riksserien 2023/2024, under finaldagen visade man verkligen vilket lag som är det starkaste i Sverige just nu.

Efter att ha gått igenom grundserien utan att tappa poäng så var det ett favorittippat SSDC som hälsade motståndare och publik välkomna till slutspelet i Riksserien 20223/2024. Slutspelet avgjordes på ett nytt spelställe, man hade valt att lägga arrangemanget till Evenemangsgatan 31 ute i Solna, tillsammans med restaurang Pocket vilket lockade en hel del publik, men med det startfältet som fanns på plats så hade man nog önskat att ännu fler skulle kunna vara på plats. Publiken på plats fick se både högklassig dart samt ett gäng spännande matcher.

Semifinaler

SSDC – Målilla 11-5

Målillas superstjärna Andreas Harrysson bjöd upp till kamp och redan i första matchen fick vi se en av de bästa matcherna under hela dagen då han besegrade Johan Engström med 3-2. Det var en match som bjöd på allt, mängder med tons av båda spelarna och höga fina utgångar. Den högsta av Engström som klev ut på 150 via 2stycken t19 och sedan d18.
En match som många i lokalen var nyfikna på var när Harrysson skulle möta Jeffrey de Graaf. Här visade återigen Didden att hans högsta klass håller absolut världsnivå när han aldrig gav de Graaf någon chans och vann med 3-0 med över 110poäng i average!
I den första dubbelmatchen där SSDC ställde upp med de Graaf/Engström så höll publiken på att få se något riktigt magiskt när SSDC spelarna startade ett leg med att kasta 7 perfekta t20 kast, tyvärr så missade man sedan t19 och publiken kunde börja andas igen.
Nöjdast i lokalen när Johan Engström satte den avgörande matchpilen och fastställde slutresultatet 11-5 var Daniel Larsson som direkt gick fram till Andreas Harrysson och sa – där slapp jag möta dig.

Sola/ Donald Dart – Belkin Power 12-8 

Här snackar vi spänning från första till sista pil. Det var nästan omöjligt att skilja de både lagen åt, i 13 av de 18 matcherna fick avgöras i skiljeleg, och det missades dubblar i viktiga lägen av båda lagen. Den spelaren som dock stack ut lite extra i denna match var Andreas Åström som vann samtliga singelmatcher samt sin dubbelmatch!

Match om 3e pris

Målilla – Belkin Power 12-10
Efter den tunga förlusten för Belkin i semifinalen så försökte man samla krafter mot Målilla i matchen om 3je pris och man var verkligen snubblande nära att få med sig en bronsmedalj hem, men det ville sig inte riktigt denna dagen för Belkin. Man hade chansen att avgöra i den avslutande dubbelmatchen men där klev Olli Lehtikangas och Christian Blychert fram och såg till att ta matchen till ytterligare ett block, ett block där Andreas Harrysson vann sin singelmatch (Didden vann totalt 8 av 8 singelmatcher under dagen) samt att Olli Lehtikangas och Christian Blychert återigen vann dubbelmatchen vilket gjorde att Målilla säkrade bronsmedaljen.

Final

SSDC – Sola/Donald Dart 11-2
En repris på fjolårets final och återigen var det SSDC som var det bästa laget, man gav aldrig Sola/Donald Dart någon chans och efter att Jeffrey de Graaf, Johan Engström, Oskar Lukasiak och Daniel Larsson hade gjort grovjobbet så skickade man fram Tommy Pilblad att avsluta Riksserien 2023/2024 vilket han gjorde med bravur inför hemmapublikens jubel.

För den som gillar statistik så rekommenderar vi denna sida där man kan gå igenom alla spelares resultat under dagen:
Tabeller (dartstatistik.se)

Riksserien Elit Dam

Damernas slutspel avgjordes när Doris DC hälsade alla lagen välkomna till Kungsbacka den 8e juni. Till slutspelet hade Steel Tons lyckas ta sig slutspelet med 2 stycken lag vilket är mycket imponerande, med till slutspelet var även West Coast samt det sammansatta laget Doris/Mitt i DC/Nynäshamn.

Semifinal

Doris/Mitt i DC/Nynäshamn – West Coast 11-2
Steel Tons A – Steel Tons B 11-4

Match om 3e pris

Steel Tons B – West Coast 11-3

Final

Doris/Mitt i DC/Nynäshamn – Steel Tons A 11-6

Vi gratulerar mixlaget Doris/Mitt i DC/Nynäshamn. Laget bestod av av Anna Forsmark, Maud Jansson, Snezana Veljkovic och Sarah Rosén.

Viaplay sänder alla PDC-turneringar!

Kampanjpris: 299 kr/månad

Få tillgång till all internationell Dart samt Dart-VM + massor av andra sportevenemang och filmer/serier!

SPELBOLAG MED SVENSK LICENS

 • Få 100 % gratisspel upp till 1 500 kr!

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 500 kr!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • Få 500 kr gratisspel

 • 100% upp till 2000 kr!

 • 100kr Free Bet

 • Upp till 1000 kr gratisspel

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 100% upp till 500kr

 • 100% upp till 500kr