Premier League Darts 2024 kastas igång den 1 februari i den walesiska huvudstaden Cardiff, åtta spelare ska göra upp om titeln i den första av femton deltävlingar i årets Premier League darts. 

Årets upplaga av Premier League Darts är på förhand riktigt spännande med med härlig mix av spelare med stor rutin från Premier League Darts som Michael Van Gerwen som gör sin 12:e Premier League säsong och Peter Wright som kliver in på sin 11:e Premier League säsong, blandat med spelare som Luke Littler och Luke Humphries som gör sina första Premier League säsonger.

Det är med andra ord inga mellanmjölk spelare som kliver in på Premier League scenen för första gången utan ettan och tvåan från VM. Krydda detta med Michael Van Gerwen, Michael Smith, Nathan Aspinall, Gerwyn Price, Rob Cross och Peter Wright och du har ett riktigt starkt startfält.

Något som dessa spelare har gemensamt är att alla är ruskigt starka och stabila på trippel 20, något som kan bädda för att det kan smälla rejält på 180.

Det kommer totalt under kvällen att spelas sju matcher där alla matcher avgörs i bäst av 11 legs. Så chansen till att det ska kunna smattra på rätt bra med 180 finns i alla matcher.

De fyra kvartsfinalerna är redan lottade och det är fyra på förhand väldigt jämna kvartsfinaler som väntar vilket bäddar för att det kan bli långa matcher.

Kvartsfinalerna ser ut enligt följande;

Peter Wright – Rob Cross
Gerywn Price – Nathan Aspinall
Michael Van Gerwen – Michael Smith
Luke Littler – Luke Humphries

Där vinnarna i två första matcherna kommer ställas mot varandra i semifinal och vinnarna i dem två följande matcherna kommer ställas mot varandra i semifinal. Där helt klart den undra halvan är den starkare på förhand. Men det gör att det finns stor chans att matcherna kommer bli långa hela vägen fram till finalen och där öppnar sig ett ypperligt läge för många 180 i matcherna.

Därför har vi hittat ett riktigt roligt spel som är för hela kvällen vilket är att det blir över 40.5 stycken 180 under hela kvällen, till oddset 2.05.

Det krävs därmed att det blir 5.85 stycken 180 i varje match vilket inte alls är en omöjlighet med tanke på att det mycket väl kan bli flera matcher som kommer at gå till 11 legs.

Snittet för antal 180 per Premier League kväll förra säsongen lång på 37.8, men då ska man också komma ihåg att Luke Littler, Luke Humphries och Rob Cross inte var med förra året och alla dem tre är riktigt starka 180 kastare. Dem spelare som blivit utbytta mot förra året är Jonny Clayton, Chris Dobey och Dimitri Van den Bergh, inte för dem tre är några dåliga spelare på något sätt, men när det kommer till att kasta 180 så är dem tre nya spelarna som är med i år snäppet vassare. Vilket borde göra att snittet från förra året höjs till denna säsongen.

Att det blir över 40,5 stycken 180 under Premier League Night 1 hittade vi på Speedybet

Viaplay sänder alla PDC-turneringar!

Kampanjpris: 299 kr/månad

Få tillgång till all internationell Dart samt Dart-VM + massor av andra sportevenemang och filmer/serier!

SPELBOLAG MED SVENSK LICENS

 • Få 100 % gratisspel upp till 1 500 kr!

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 500 kr!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • Få 500 kr gratisspel

 • 100% upp till 2000 kr!

 • 100kr Free Bet

 • Upp till 1000 kr gratisspel

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 100% upp till 500kr

 • 100% upp till 500kr