Det har nu blivit dags att avrunda detta fantastiska dart VM, ett VM som både innehållit mängder med skrällar och stor underhållning. Men framförallt så har en ny dartstjärna slagit igenom med buller och brak. 16-årige Luke Littler har tagit hela dartvärlden med storm och har nu tagit sig hela vägen fram till en final i PDC Darts World Championship. Detta gör honom till den yngsta spelaren någonsin att spela en VM-final i dart.

16-årige Luke Littler klev in som en doldis till VM med en placering på världsrankingen som var 164:e plats. Men Luke Littler har klivit in på scenen i Alexandra Palace och vunnit allas kärlek genom sitt spel. Redan i sin debutmatch klev Littler in och slog sitt första rekord i VM-sammanhang, med ett kastsnitt på 106.2 är han den debutant som kastat högst snitt någonsin. Succén har sedan fortsatt och han har längst vägen till finalen besegrat spelare som Raymond van Barneveld, Brendan Dolan och Rob Cross. Spelare med betydligt högre världsranking och mycket mer erfarenhet. Men Littler har gått in och kastat helt utan nerver och hans statistik talar för sig själv. Tre av de fem högsta pilsnitten under mästerskapet kommer från Luke Littler. Han har tillsammans med Luke Humphries varit den som kastat flest 180 och han har nu alltså bara ett steg ifrån att ta hem en historisk VM-titel och en prissumma på £500 000.

Motståndet för Luke Littler i finalen blir dock tuffast möjliga, Luke Humphries har under flera månader visat att han förtjänat platsen i en VM-final och hans kastningen under själva VM visar också sitt tydliga språk att Humphries i dagsläget är världens bästa dartspelare. Humphries pulveriserade Williams i semifinalen och visade inga som helst nerver när han gick in och kastade ett snitt på 108.74. Ett snitt som inte bara är turneringens högsta utan även kvalificerar sig in som den nionde bästa matchserien i Dart-VMs historia.

Det kommer med andra ord bli en helt galen match mellan två spelare som är i högform, Alexandra Palace kommer koka och frågan är om vi inte redan tre dagar in på 2024 kommer få vara med om årets idrottsspektakel redan nu?

Hur det går i matchen känns på förhand helt omöjligt att sia om även om Humphries får bära ett litet favoritskap med tanke på rutin och hans prestationer senaste månaderna. Men Luke Littler har kommit in och visat i detta VM att han kommer vara att räkna med framöver och det skulle inte alls förvåna om den 16-årige Littler står där som segrare när finalen är avgjord.

Något som vi på dartkanalen tror kommer ske dock är att det kommer smälla rejält på 180 spelet och det är även där vi väljer att placera våra pengar i denna VM-final.

Vi spelar att det blir över 35.5 stycken 180 i matchen, båda spelarna har varit helt galet bra på 180 under hela turneringen och mycket talar för att det kan bli en lång match och då känns överspelet på 180 spikat.

Oddset för över 35.5 stycken 180 ger 1.91

Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

Viaplay sänder alla PDC-turneringar!

Kampanjpris: 299 kr/månad

Få tillgång till all internationell Dart samt Dart-VM + massor av andra sportevenemang och filmer/serier!

SPELBOLAG MED SVENSK LICENS

 • Få 100 % gratisspel upp till 1 500 kr!

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 500 kr!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • Få 500 kr gratisspel

 • 100% upp till 2000 kr!

 • 100kr Free Bet

 • Upp till 1000 kr gratisspel

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 100% upp till 500kr

 • 100% upp till 500kr