Premier League cirkusen dundrar vidare och vi är nu framme i omgång 15, med endast två omgångar kvar innan allt ska avgöras i O2 arena så börjar det dra ihop sig. Luke Littler och Luke Humphries har redan kvalificerat sig till finalspelet, men vilka två kommer ta dem två återstående platserna?  

Av dem åtta spelarna som deltar i Premier League Darts 2024 så valde hela fyra av dessa att stå över veckans Players Championship där för övrigt svenske Jeffrey De Graaf knep en fenomenal andra plats. Spelarna som valde att stå över turneringen var Luke Littler, Luke Humphries, Nathan Aspinall och Rob Cross, om det kommer vara till deras fördel att få vila ett par extra dagar, ja det återstår att se.

En som ställde upp på Players var Michael Smith, en spelare som inte riktigt har fått det att stämma på senare tid, men i Players visade han återigen att han kan kasta riktigt bra dart när han vann Players Championship 9. Det var hans första vinst i en PDC tävling sedan juni 2023. Även i Premier League har det gått tungt för Michael Smith, han inledde starkt när han vann första omgången i Premier League, men sedan dess har han fått se sig besegrad i tre finaler, fyra semifinaler och blivit direkt utslagen i sex av tävlingarna. Detta gör att Michael Smith parkerar på en femteplats precis utanför att få delta i finalspelet. Så det krävs två vassa prestationer för att Michael Smith ska kunna passera antingen Michael Van Gerwen eller Nathan Aspinall för att knipa en topp fyra placering.

En chans som vi tror att Michael Smith kommer att ta, han inleder även kvällen mot Aspinall, en match som kan vara helt avgörande för hur tabellen slutar, förlust för Smith där och chanserna att han ska nå topp fyra totalt blir betydligt mindre. Men en seger där och hans chanser växer lavinartat. Aspinall har också haft två tyngre veckor efter sin vinst i omgång 12, kan det vara nerverna som spökar efter hans snöpliga miss på målsnöret till finalspelet förra året? Smith brukar även höja sig när det gäller som mest och i Leeds trivs han, det visade han förra året när han gick hela vägen och vann den Premier League omgången.

Detta är sista chansen för Smith om han vill spela finalspelet den 23 maj och vi tror att han kommer ta den chansen, därför är spelet att Michael Smith tar sig till finalen till oddset 3.95 riktigt intressant. Det kommer vara första matchen mot Aspinall som blir avgörande, i semifinal kommer vinnaren att ställas mot Humphries eller Cross, två spelare som inte har jättemycket att spela för. Humphries är redan kvalificerad och för Cross så är det i stort sett omöjligt att nå finalspelet, så frågan är hur motiverade de spelarna kommer vara. Det känns verkligen som att tar sig Smith förbi kvartsfinalen då ska spelet sitta så vi ger det en chans och slänger in ett spel på X300 till oddset 3.95.

Hela turneringen sänds som alltid hos Viaplay. 

+18, regler & villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

Viaplay sänder alla PDC-turneringar!

Kampanjpris: 299 kr/månad

Få tillgång till all internationell Dart samt Dart-VM + massor av andra sportevenemang och filmer/serier!

SPELBOLAG MED SVENSK LICENS

 • Få 100 % gratisspel upp till 1 500 kr!

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 500 kr!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • Få 500 kr gratisspel

 • 100% upp till 2000 kr!

 • 100kr Free Bet

 • Upp till 1000 kr gratisspel

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 100% upp till 500kr

 • 100% upp till 500kr