Under dagen så kommer de 12 grupperna i årets World Cup of Darts att avgöras. I omgång 2 som drar igång vid 12.10 spelar de lagen som förlorade första omgången mot de länderna som inte spelade under torsdagen. Allt avgöras sedan under fredagskvällen när omgång 3 spelas. Ett land som ska bli intressant att följa under omgång 2 är Kanada med Matt Campbell och David Cameron som ställs mot Malaysia.

Värt att notera från omgång 1 var att Jeffrey de Graaf var den spelaren som hade högst average av samtliga spelare. Jeffreys average under första omgången var imponerande 120.43 vilket var mer än 10poäng högre än fransmannen Tricole som hade det näst högsta average under öppningskvällen i Frankfurt. För Sveriges del väntar match mot Gibraltar klockan 19.10 i omgång 3.

Lottningen till lördagens åttondelsfinaler sker efter den sista matchen i omgång 3.

Samtliga matcher i omgång 2

Spanien – Gibraltar
Bahrain – Island
Lettland -Danmark
Malaysia – Kanada
Litauen – Taiwan
Norge – Ungern
USA – Italien
Singapore – Filippinerna
Sydafrika – Schweiz
Nya Zeeland – Finland
Japan – Hong Kong
Kina – Guyana

Resultat omgång 2 World Cup of Darts 2024

Spanien – Gibraltar 3-4 

För Spaniens del så krävdes det seger med 4-0 mot Gibraltar för att man skulle ha en teoretisk möjlighet att ta sig vidare från gruppen, man fick även en fin start på matchen när Jose Justicia plockade ut 143 i öppningsleget men redan i andra leget stod det klart att Spanien var utslagna då Gibraltar kvitterade till 1-1. Lagen höll sedan sina servar fram till det sista leget Spanien missade topp och Gibraltar kunde avgöra genom att sätta d9. I och med detta resultat så blir det en direkt avgörande match mellan Sverige och Gibraltar vilket land som vinner grupp K.

Bahrain – Island 0-4

Island fick en drömstart på sin World Cup of Darts resa när man besegrade Bahrain med klara 4-0. Bahrain som under gårdagen satte alla sina 3 dubbelförsök i matchen mot Tjeckien var inte alls lika självsäkra denna eftermiddag när tillfälle gavs. Till kvällen avgörs grupp H med en spännande match mellan Island och Tjeckien. Detta var Islands första seger någonsin i World Cup of Darts.

Lettland -Danmark 4-2 

Lettland som förlorade sin öppningsmatch mot Frankrike med 4-1 klev ut och satte hård press på danskarna direkt, man visste att man bara kunde tappa 1 leg för att ha fortsatt chans i turneringen. Till en början såg det även bra ut men plötsligt började Danmarks nummer 1: Benjamin Reus träffa sin favorittrippel vilket ledde till att Danmark kunde bryta till 2-1 ledning och redan här var Lettland utslagna. Om det var vetskapen att man redan var utslagna eller någon annan anledning som gjorde att Madars Razma, Valters Melderis kunde slappna av är svårt att säga men efter detta så var det ingen snack om saken, Danmark hade inte en chans i denna match. Danmark har dock fortfarande chansen att vinna gruppen, men då krävs det storseger mot Frankrike med 4-1 alt 4-0 (4-2 kan räcka men då ska man ha riktigt högt average.)

Malaysia – Kanada 3-4 

Malaysia som förlorade sin öppningsmatch mot Kroatien med 4-0 behövde av den anledningen vinna med samma siffror mot Kanada för att deras World Cup inte skulle ta slut. Man fick även en bra start då man höll sin serve och kunde i andra leg bryta till 2-0 ledning. Kanada med Matt Campbell, David Cameron kunde dock bryta tillbaka och vi fick se ett avslutande leg där David Cameron för första gången i matchen visade klass genom att först kasta 180 följt av 100 och avsluta matchen genom att sätta toppen med Kanadas 13e pil. Nu väntar en gruppfinal mellan Kroatien och Kanada, ska Kanada kunna vinna den matchen så måste framförallt David Cameron höja sig från dagens första 6leg.

Litauen – Taiwan 2-4 

Darius Labanauskas och Mindaugas Barauskas får åka hem från World Cup of Darts utan någon seger i bagaget. I matchen mot Taiwan så var det först i det 6e leget som något av lagen kunde hålla sin serve. I och med segern för Taiwan så väntar nu en gruppfinal i grupp E mellan Taiwan och Irland.

Norge – Ungern 4-3 

Det krävdes seger för Norge mot Ungern med minst 4-2 för att undvika att man skulle åka ur. Detta lyckades man inte med, men seger med 4-3 mot Ungern får man ändå säga var lite överraskande. Detta gör att det krävs att Ungern besegrar Polen med 4-1 eller mer för att ta sig vidare till åttondelsfinalen.

USA – Italien 2-4 

USA som kanske var dag 1 största besvikelse kom ut till matchen mot Italien med en helt annan energi och bröt Italiens serve direkt. Italien som till denna World Cup inte kommer till spel med dartvärldens finaste mustasch Massimo Dante, utan har satsat mer på talang än utseende kunde dock komma tillbaka in i matchen direkt. Kan Italien ta vara på dubblarna i kvällsmatchen mot Portugal så kommer man ha all chans i världen att ta sig vidare.

Singapore – Filippinerna 1-4 

Ingen av de 4 spelarna verkade vilja ha något tempo i denna match, långa förberedelser av samtliga spelare resulterade i att publiken kunde gå till baren och beställa, när de väl kom tillbaka till sina platser kunde de se spelaren som förbereda sig när de gick kasta sin 3e pil. Resultatmässigt så klev Christian Perez ut på en fin 143a vilket gjorde att Filippinerna tog ledningen med 2-1 i matchen. I det fjärde leget kunde Filippinerna bryta och avgjorde sedan matchen när Singapore fick dubbelproblem i 5e leget. Det ska bli extremt intressant och se om Filippinerna kommer fortsätta att kasta så här långsamt i gruppfinalen mot Belgien, känslan säger att Dimitri van den Bergh även han kommer ta extra tid på sig när han kommer fram till ochen men vad kommer Kim Huybrechts göra!?

Sydafrika – Schweiz 4-2 

Sydafrika stod för en imponerande seger när man besegrade Schweiz 4-2, tyvärr så hjälper inte segern Sydafrika som förlorade första matchen mot Nordirland med 4-1, istället är det Schweiz som har chansen i sin kvällsmatch mot Nordirland, men då krävs det seger med 4-1 eller 4-0.

Nya Zeeland – Finland 4-0 

Nya Zeeland som under gårdagskvällen pressade Tyskland till att behöva gå ut på en 124a i avgörande leg fortsatte att spela mycket bra dart när man enkelt kunde besegra Finland med klara 4-0. För Nya Zeelands del handlar det nu om att Finland behöver besegra Tyskland i den avslutande matchen i grupp C. Nya Zeelands average slutade på 91,09

Japan – Hong Kong 1-4 

Hong Kong gick ut och levererade en kanonmatch mot sina rivaler i Japan. Man såg att man verkligen ville ta sin första seger i World Cup of Darts sedan 2015. Hong Kong hade chansen att vinna matchen med 4-0, men tre missade matchpilar gjorde att Japan kunde snygga till siffrorna. Till kvällen väntar en helt avgörande gruppfinal mot Australien som kommer att bli en tight historia.

Kina – Guyana 4-2 

Omgång 2 av World Cup of Darts avslutades med att Kina vände 0-2 till 4-2 seger mot Guyana. Det var ingen stor underhållning publiken bjöds på men från ingenstans skickade Zong in två stycken 100 + utgångar. Ikväll spelas den sista matchen mellan Guyana och Österrike, allt annat än 4-0 till Österrike i den matchen är en jätteskräll.

Samtliga matcher omgång 3 World Cup of Darts 2024 

Sverige – Gibraltar
Tjeckien – Island
Frankrike – Danmark
Kroatien – Kanada
Irland – Taiwan
Polen – Ungern
Portugal – Italien
Belgien – Filippinerna
Nordirland – Schweiz
Tyskland – Finland
Australien – Hong Kong
Österrike – Guyana

Resultat samtliga matcher omgång 3 World Cup of Darts 2024 

Sverige  – Gibraltar  4-1 

Både de Graaf och Lukasiak träffar tripplar i första leg men tyvärr så får man aldrig chansen att skjuta på någon dubbel och Gibraltar städar upp första leget. I leg två ställer Oskar d16 till Jeffrey som inte visar några nerver utan kvitterar till 1-1. I leg 3 så missar Gibraltar 7 dubblar och Sverige får det viktiga brytet.
I det fjärde leget hittar Oskar sin första 180 i årets World Cup of Darts, det blir även Oskar som skickar in d16 som gör att Sverige går upp i 3-1 ledning. Avgörandet sker sedan i det femte leget när Jeffrey frågor Oskar vilken dubbel han vill ha kvar, Oskar svarar toppen och gör ingen besviken, även om det faktiskt blev d10 som var den avgörande pilen. Segern innebär att Sverige spelar åttondelsfinal imorgon, vilket motstånd det blir samt när matchen spelas avgörs efter kvällens sista match.

Tjeckien – Island 4-0

Island som tidigare under dagen vann sin första match någonsin i World Cup of Darts ställdes mot Tjeckien i grupp H där vinnaren skulle ta sig till åttondelsfinal. Tjeckien som i sin första gruppspelsmatch mot Bahrain hade stora problem med utgångarna började med samma problem i denna match, här var skillnaden dock att Island inte tog vara på möjligheterna som erbjöds. Skulle Tjeckien hitta rätt med utgångarna så skulle man kunna störa de flesta länderna i denna turnering. Av den anledningen så vill jag att Sverige undviker Tjeckien i åttondelsfinalen.

Frankrike – Danmark 4-3 

Danmark var piskade att vinna med 4-1 som sämst för att ta sig vidare från grupp J. Med detta utgångsläge så var det nog många som satte gammeldansken i fel strupe när Frankrike kunde bryta Danmarks serve redan i första leg. I andra leg klev Danmarks nummer 1 Benjamin Reus fram och satte dels 1st 180 samt ställde d16  till sin partner Claus Bendix Nielsen som tog vara på chansen. I det fjärde leget så blir Frankrike klara gruppsegrare då Thibault Tricole kliver ut på bullen och kvitterar matchen till 2-2. Matchen spelas sedan vidare utan någon direkt nerv bland spelarna och det blir tillslut Frankrike som drar det längsta strået och vinner med 4-3. Jag säger att detta skulle vara en 50/50 för svensk del, jag gillar inte att Thibault Tricole ser så stabil ut ifall Sverige skulle lottas mot dom, dock så kändes han lite väl nervös idag innan de säkrade sina 2 leg, håller han hela helgen, det tror jag inte. Helt okej lottning för Sverige.

Kroatien – Kanada 4-2 

I en direkt avgörande match mellan Kroatien och Kanada så var det Kroatiens bästa spelare Boris Krcmar som verkligen tog på sig lagkaptensbindeln och bar fram Kroatien till en åttondelsfinal. Boris såg hela tiden otroligt fokuserad ut samtidigt som han hela tiden peppade den mer nervösa Romeo Grvabac att prestera framme vid ochen. Det blir Boris som får avsluta denna batalj, och han gör det med stil och klass genom att gå ut med d18 – d20 med 76kvar och 2 pilar. Sverige skulle absolut ha en rimlig chans att vinna mot Kroatien i en åttondelsfinal.

Irland – Taiwan 3-4 

I en mycket välspelad match så var det Taiwan som gick fram till en 3-1 ledning mot storfavoriten Irland. Man har även matchpil i det femte leget men den smiter strax utanför d12 och matchen vänder sedan när både William O’Connor, Keane Barry börjar träffa t20. I det avgörande leget så visar Taiwan inga som helst nerver utan slår ut Irland. Av många höjdpunkt så ska även An-Sheng Lu 132 utgång med på bullen en sådan, då det kändes som stora delar av den var täckt med första pilen. Irlands avg: 94,07, Taiwans avg 95,02 Efter denna match så är det såklart dumt att hoppas att vi får Taiwan i lottningen, men frågan är om de verkligen orkar ladda om inför imorgon!?

Polen – Ungern 4-1 

Ungern var tvungna att slå Polen med 4-2 eller bättre för att gå vidare och man kan väl bara konstatera att man aldrig var nära. Polen var fokuserade och gav aldrig Ungern chansen att få vinna. Polen ser otäckt fokuserade ut och vore ingen bra lottning för Sverige.

Portugal – Italien 3-4 

Italien står för ett strålande gruppspel när man vinner grupp L före USA och Portugal. Det som mest sticker ut är att man verkligen har en plan hur man vill kasta samt att det Italiens nummer 2 Massimo Dalla Rosa verkligen har visat att han kan kasta pil. Han missade matchpilar i både 5e samt 6e leg men när det väl skulle avgöras så var han säker på 84a ut. Vi ser dock gärna att lotten för svensk del hamnar här.

Belgien – Filippinerna 4-0  

Belgien imponerade när man vann grupp A efter seger mot Filippinerna. En strålande insats där man kunde koppla bort hur långsamma de Filippinska spelarna var vid varje tillfälle. Extra beröm till Kim Huybrechts som vill ha tempo i sina matcher, vad gäller Dimitri Van den Bergh så har ju just den människan en förmåga att få tempot tills hans eget. Med denna insats tillsammans att man ser att Kim och Dimiri verkligen kan kasta tillsammans så får man säga att Belgien vore lite av en mardröm att få på Sveriges lott.

Nordirland – Schweiz 4-3 

Nordirland ser väldigt harmoniska ut, i den sista gruppspelsmatchen mot Schweiz så kunde man se på scenen hur Josh Rock och Brendan Dolan verkligen gillar varandra, om detta bara var för att göra Daryl Gurney avundsjuk eller om de verkligen gillar att spela med varandra är högst oklart, men det vore ingen bra lottning för Sverige. Under det 6e leget fick vi se Bruno Stöckli sätta en ruskigt fin 170 utgång där applåderna var lika starka från motståndarna som hos Stefan Bellmont!

Tyskland – Finland 4-1 Hong Kong 

Hemmafavoriterna Tyskland som behövde besegra Finland i sin sista gruppspelsmatch hade inga problem med detta trots att båda finska kastarna Marko Kantele och Teemu Harju hittade varsin 180. Tyskland som verkligen fick kämpa för sin seger mot Nya Zeeland så väldigt stabila och trygga ut. Detta vill vi inte springa på imorgon!

Australien – Hong Kong 4-2 

World Cup of Darts vinnarna från 2022 från Australien hade det tufft redan i sin öppningsmatch mot Japan och och mot Hong Kong  kändes det som att det skulle ta slut, men det gjorde det inte. Australien hade satt Simon Whitlock som första spelare och Damon Heta som tvåa i laget, om det har att göra med att Heta är en av de vassaste avslutarna på touren eller varför man har gjort på detta visset vet vi inte, det vi däremot vet är att Heta med en magisk 107a ut i det 5e leget visade klass. Svårt att ranka dessa två insatser av Australien, alla vet att Heta kan prestera bättre än vad han har gjort hittills i turneringen men för Sveriges del så är det en helt klart godkänd lottning enligt oss.

Österrike 4-1 – Guyana 4-1

Österrike gör som Sverige det vill säga vinna sin första match med 4-0 och sedan 4-1 i avslutningsomgången. Nu väntar lottningen och Österrike skulle kännas som en helt okej lottning.

Viaplay sänder alla PDC-turneringar!

Kampanjpris: 299 kr/månad

Få tillgång till all internationell Dart samt Dart-VM + massor av andra sportevenemang och filmer/serier!

SPELBOLAG MED SVENSK LICENS

 • Få 100 % gratisspel upp till 1 500 kr!

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 500 kr!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • Få 500 kr gratisspel

 • 100% upp till 2000 kr!

 • 100kr Free Bet

 • Upp till 1000 kr gratisspel

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 100% upp till 500kr

 • 100% upp till 500kr