Idag startade World Cup of Darts 2024 och vilken start Sverige fick på årets turnering. Sverige klev tillsammans med Spanien upp på scenen för att inleda hela turneringen. De svenska spelarna Jeffrey de Graaf och Oskar Lukasiak visade ingen nåd mot dem spanska spelarna Jesus Noguera och Jose Justica när de krossade Spanien med 4-0 i premiärmatchen. 

Jeffrey och Oskar fick precis den inledningen som man önskade i premiärmatchen mot Spanien, man visade säkerheten på utgångarna och kunde enkelt gå ifrån och vinna komfortabelt med 4-0. Den perfekta inledningen på World Cup of Darts 2024 för Sverige och tankarna för en direkt till fjolårets insats från de svenska kastarna, kan vi få se en favorit i repris där Sverige tog sig hela vägen till kvartsfinal?

För svensk del så väntar närmast Gibraltar under fredagen, seger där och Sverige är klara för avancemang från gruppspelet.

Men även andra nationer klev upp på scenen i Frankfurt för att inleda årets World Cup of Darts. Direkt efter Sveriges match hade Tjeckien som på förhand hos spelbolagen var så stora favoriter att man inte ens kunde spela på tjeckisk vinst mot Bahrain stora problem. Basem Mahmood och Duda Durra från Bahrain tog matchen mot Tjeckien till avgörande leg men föll där sedan och det tjeckiska laget som består av Adam Gawlas och Karel Sedlacek som både innehar PDC-Tourkort drog en lättnandes suck efter matchen att de kom undan med en seger.

Matchen efter skulle på förhand vara en betydligt jämnare historia när Frankrike och Lettland klev upp på scenen, men Madars Razma och Valters Melderis i Lettland hade inte en chans mot Frankrike som gick ifrån och vann med 4-1.

Sedan följde matcher mellan Kroatien vs Malaysia, Irland vs Litauen och Polen vs Norge. Där vann de tre favoriterna Kroatien, Irland och Polen sina matcher.

Sedan väntade kanske kvällens mest intressanta match när USA och Portugal ställdes mot varandra.

USA med Danny Lauby och Jules van Dongen var inför matchen knappa favoriter mot Portugal som kom till start med den alltid lika charmige Jose de Sousa samt David Gomes. Matchen blev dock inte alls så välspelad som man hade förväntat sig från två så vassa lag. Båda nationernas average var väldigt svaga, faktum är att enbart Bahrain hade lägre average än vad USA och Portugal hade under kvällen. Portugal vann matchen med 4-2 trots att man alltså hade svaga 70.56 i average. Detta att jämföra med Sverige som tidigare under kvällen hade ett average på 98.56.

Sedan följde fyra matcher där samtliga favoritnationer vann sina matcher, men precis som tidigare under kvällen så hade förhandsfavoriterna svårt mot på pappret svagare motstånd. Belgien vann med 4-2 mot Singapore, Nordirland som Jeffrey de Graaf höjde ett varningens finger för inför turneringen gjorde vad man skulle mot Sydafrika och vann med 4-1. Men sedan så hade Tyskland med Martin Schindler och Gabriel Clemens i laget som både är rankade topp 25 i världen stora problem mot Nya Zeeland. Tyskland låg under med 3-2 men lyckades sedan vända matchen till 4-3.

Precis samma problem som Tyskland hade i sin match mot Nya Zeeland hade Australien i matchen efter mot Japan. Damon Heta och Simon Whitlock som vann turneringen 2022 var länge illa ute mot Japan, men likt Tyskland så lyckades Australien vända ett underläge 3-2 till seger 4-3.

Kvällen avslutades med att Österrike vann sin match mot Kina med 4-0.

Imorgon fortsätter World Cup of Darts 2024, då kommer turneringen att spelas under hela dagen och ytterligare 12 nationer kliver in i turneringen.

Viaplay sänder alla PDC-turneringar!

Kampanjpris: 299 kr/månad

Få tillgång till all internationell Dart samt Dart-VM + massor av andra sportevenemang och filmer/serier!

SPELBOLAG MED SVENSK LICENS

 • Få 100 % gratisspel upp till 1 500 kr!

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 500 kr!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • Få 500 kr gratisspel

 • 100% upp till 2000 kr!

 • 100kr Free Bet

 • Upp till 1000 kr gratisspel

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 100% upp till 500kr

 • 100% upp till 500kr