Wales kanske bästa spelare genom tiderna har kastat in handduken igen, idag kom han med beskedet att han inte ställer upp och representerar sitt land tillsammans med Jonny Clayton i World Cup of Darts. Som försvarar titeln från förra året, utan istället blir det Jim Williams som går in som reserv. Anledningen ska enligt media vara hälsoskäl.

Storhetstiden för “The Iceman” kom med pandemin, och tog slut lagom till att pandemin var över. Inte jättekonstigt då han gjorde sig rejält osams med publiken, därför är det inte så konstigt att det var under den tiden han vann VM och toppade världsrankingen. Sedan ungefär två år tillbaka har han helt klart varit en av de mest ostabila på touren. 

Gerwyn Price är en spelare med mycket åsikter. Han har bland annat sagt att Premier League – formatet inte passar honom, därför kommer han inte spela det något mer. För bara några veckor sedan lämnade han även W.O mitt under match under en Players Championship tävling, för att det enligt honom inte var tillräckliga spelförhållanden.

Den före detta världsettan är även emot att individuella VM alltid spelas på Alexandra Palace. Enligt honom gynnar det vissa spelare mer än andra att det alltid spelas i England och att tävlingen borde arrangeras i andra delar av världen. Det finns absolut fördelar med att flytta runt den största tävlingen av dem alla, för att sprida darten i hela världen. Men som många vet är Alexandra Palace heligt i dartvärlden, och det är väl ingen annan än GP som det missgynnar att spela där. I intervjuerna efter hans vinst i första rundan förklarade han att han hade varit osäker på om han ens skulle spela. 

Det som nästan är mest ironiskt i det hela är att nu när dubbel-VM stundar, som inte spelas i England utan i Tyskland, då ställer han in bara en dag innan tävlingen drar igång. Det är definitivt inte första gången som GP kliver av en tävling bara några dagar, bland annat händer det med jämna mellanrum på Europatouren. Anledningarna till att han ställer in är ofta att han är skadad, men hur kan världens mest vältränade dartspelare vara den som skadar sig mest?

Nej, om Gerwyn Price ska kunna väcka liv i sin karriär igen lär han börja öppna sina ögon. Annars kommer The Iceman troligen att smälta bort inom kort!

Viaplay sänder alla PDC-turneringar!

Kampanjpris: 299 kr/månad

Få tillgång till all internationell Dart samt Dart-VM + massor av andra sportevenemang och filmer/serier!

SPELBOLAG MED SVENSK LICENS

 • Få 100 % gratisspel upp till 1 500 kr!

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 500 kr!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • Få 500 kr gratisspel

 • 100% upp till 2000 kr!

 • 100kr Free Bet

 • Upp till 1000 kr gratisspel

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 100% upp till 500kr

 • 100% upp till 500kr