Det var en taggad Johan Engström som dominerade den första kvaldagen när PDC Nordic & Baltic gästade Appel Hotel i Göteborg. Johans lyckades hålla nerverna i takt och belönades med en plats i Europa Tour tävlingen i Sindelfingen.

Redan i den första matchen visade SSDC spelaren Johan Engström stor kyla när han besegrade Paavo Myller med 6-3. Johan fick en bra start på matchen och gick upp i en 3-0 ledning, i det 5e leget så kliver Johan ut på 145 och redan här kände man att det var en taggad Engström som hade kommit till Göteborg med målet att kvala in till till Europa Tour turneringen i Sindelfingen.
16dels finalen mot Dmitriy Zhukov liknande mycket Johans första match, även här gick Johan upp i en 3-0 ledning och kunde avgöra i det 9e leget med en mycket stabil 15pilare.
I kvartsfinalen väntade Dennis Nilsson, en match Johan vann med 6-1 där han avslutade med att kasta 14pil följt av 13 pil.
Semifinalen mot Darius Labanauskas blev en rysare, Johan gick upp i en 5-2 ledning när plötsligt Darius Labanauskas hittar rätt och smäller in 12, 15 & 14 pil och utjämnar matchen till 5-5. I det avgörande leget så är det dock Engström som visar stor klass när han startar med 140×2. Johan får chansen att avgöra med sin 12e pil men den sitter precis utanför d12 och istället blir det med den 13e pilen som segern säkras.
I finalen ställdes Johan mot finska Jani Laurila. Laurila tar ledningen men efter det så är det ingen snack om saken. Johan går upp i 4-1 ledning och kan på ett mycket imponerande sett besegra Laurila med 6-2 med ett imponerande avg på fina 97,75. Något som var extra imponerande var att Johans totala avg på samtliga 5 matcher var 93.52.

I och med segern så säkrade Johan Engström en plats i den 4e Europa Tour tävlingen som spelas i Sindelfingen mellan den 19-21 April.

När vi träffar Johan så har han precis förlorat en final till Europa Tour tävling 5 i Graz, det var en jämn final där Johan hade ledningen med 4-2 men där Darius Labanauskas lyckades vända till 6-4 vinst och man känner att det inte är en helt nöjd Engström som slår ser ner i matsalen för att diskutera hans kvalvinst dagen innan.

När man kommer till dessa turneringar så handlar det om att hela tiden att hålla fokus, tappar du fokus så kommer du inte vinna matchen så enkelt är det säger en Johan.

Men du måste vara nöjd med ditt spel, seger under gårdagen och finalplats idag?

Självklart är jag nöjd med gårdagens seger, men det går inte och tänka på den nu, det gäller att hela tiden kunna ladda om för att göra en så bra nästa pil som möjligt, något jag kan förbättra är mitt kroppsspråk, just nu är det lite för tydligt när jag inte är nöjd med mina kast.

Har du laddat upp extra för denna helgen?
För 4 veckor sedan la jag in extra träning, det blev en hel del dubbelklocka där jag behövde 2 träffar för att gå vidare och det verkar ha fungerat än så länge i alla fall.

 

Viaplay sänder alla PDC-turneringar!

Kampanjpris: 299 kr/månad

Få tillgång till all internationell Dart samt Dart-VM + massor av andra sportevenemang och filmer/serier!

SPELBOLAG MED SVENSK LICENS

 • Få 100 % gratisspel upp till 1 500 kr!

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 500 kr!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • Få 500 kr gratisspel

 • 100% upp till 2000 kr!

 • 100kr Free Bet

 • Upp till 1000 kr gratisspel

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 100% upp till 500kr

 • 100% upp till 500kr