Han har varit med och drivit svensk dart de senaste 20 åren och till helgen kliver han upp på den stora scenen igen, här kommer en intervju med Daniel Larsson.

Daniel Larsson är en av de främsta svenska spelarna under 2000 talet, förutom att ha kvalat in till VM i Alexandra Palace hela fyra gånger så finns en imponerande meritlista över segrar samt att han 2018 blev hedersmedlem i Svenska Dartförbundet. Den senaste tiden har dock Daniel tagit ett litet steg tillbaka från de stora scenerna för att få ihop livspusslet.

– Fokus har varit på familjen samt jobbet vilket har gjort att darten har kommit i tredje hand, jag försöker få in tillräckligt med träning men måste jag prioritera så är det darten som har fått stå åt sidan under senaste tiden säger Daniel när vi har slagit oss ner i Göteborg i samband med att PDC Nordic & Baltickvalet avgörs en trappa ner.

För Daniels del så har han kvällen innan lyckas vinna kvalet till Baltic Sea Open som spelas i Kiel mellan den 10-12 maj.

Hur kändes kastningen igår?
– Jag kände mig lite ringrostig först men visste redan när jag anmälde mig att det skulle bli tufft att gå hela vägen, men ingen omöjlighet. Nyckeln blev nog en blandning av att jag har rutinen som krävs för att vinna ett sånt här kval. Jag har varit med om de flesta situationerna samt hade ett gott självförtroende vilket blev en vinnande kombination säger Daniel.

Att svensk dart upplever ett uppsving under det senaste åren hur ser du på det?
– Det ger mig en boost när de nya spelarna kommer upp och presterar, när folk är bättre runt mig, så känner jag att jag också måste prestera bättre. Det gör  att nivån höjs för min del.  Det gäller inte bara nya spelare utan att se en sån spelare som Andreas Harrysson prestera som han har gjort på slutet gör mig bara glad. 

Som nybörjare inom darten vilka tips har du till alla nybörjare där ute?
– Hitta en bra teknik, där du står så stilla som möjligt samt försök hitta en pil som passar handen, det ska kännas naturligt i handen direkt, du ska inte behöva kompromissa för att få den att flyga rakt, det är nog mitt bästa tips. När du har du hittat det så kan du börja testa runt lite med flights och se om det blir någon skillnad men det viktigaste är att du verkligen står still när du du kastar. Ett annat tips är att man verkligen värmer upp till ett träningspass så att det blir så nära riktig match som möjligt även vid träningstavlan.

Har du satt upp några mål för darten under 2024?
– Ett mål jag hade var att kunna ta mig in i World Cup laget tillsammans med Jeffrey de Graaf, det målet ser svårt ut att nå men inte omöjligt, detsamma gäller att kunna ta sig till Ally Pally igen. Jag tycker även att det är viktigt att vinna Riksserien samt Stockholmsserien med min klubb SSDC.

När Daniel får frågan vilken av Riksserien eller Stockholmsserien han tycker är viktigast att vinna kommer Viktor Tingström förbi och slår sig ner bredvid Daniel. Det dröjer inte länge innan Viktor tar över intervjuen och öser beröm över Daniel.

Viktor Tingströms ord om Daniel: I mina ögon är Daniel en av de allra största inom svensk dart, både på banan och utanför. Han är bra på att kasta och tar verkligen hand om alla i sin omgivning. Första gången han fick ta hand om mig var redan 2008 nån gång i VM i Kanada, och han var lika ödmjuk då som han är idag säger Tingström om sin landslagskompis. 

Har du någon dart dröm kvar att uppleva?
– Det finns många drömmar kvar, men de flesta rör Ally Pally. Jag vill verkligen ta mig vidare från de första omgångarna, det hade varit så roligt att få fira jul/nyår i London och få chansen att uppleva hela VM. 

Vi tackar Daniel för pratstunden och önskar han all lycka till i helgens Europa Tour tävling i Kiel. Vill du följa turneringen så sänds den på Viaplay.

Viaplay sänder alla PDC-turneringar!

Kampanjpris: 299 kr/månad

Få tillgång till all internationell Dart samt Dart-VM + massor av andra sportevenemang och filmer/serier!

SPELBOLAG MED SVENSK LICENS

 • Få 100 % gratisspel upp till 1 500 kr!

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 500 kr!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • Få 500 kr gratisspel

 • 100% upp till 2000 kr!

 • 100kr Free Bet

 • Upp till 1000 kr gratisspel

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 100% upp till 500kr

 • 100% upp till 500kr