Det blir en intensiv vår för Viktor Tingström, Develements Tour, PDC Nordic och Baltic, Svenska mästerskapet, slutomgångarna med Belkin Power, men även Swedish Dart Festival. Här kommer den andra delen i vår artikelserie om svenskarna som ska spela Swedish Dart Festival.

Viktor har alltid haft darten i blodet, både pappa Mats Tingström och mamma Gunilla Rondahl är kända dartspelare i Sverige, och för Viktor följde det sig naturligt att börja kasta.
Sin första tävling gjorde Viktor redan som 9åring, han ville tävla tidigare än så men då ställde föräldrarna kravet att om du ska tävla så måste du även kunna räkna/skriva så debuten fick dröja något år extra.

När vi träffar Viktor så har det knappt gått ett dygn sedan han har haft sin största framgång i karriären. Kvällen innan har Viktor lyckats vinna PDC Nordic och Baltic kvalet där vinsten gav en plats i Europa Tour tävling 2 i München. Han kom till Riga med ett litet stukat självförtroende efter ett för hans del misslyckat Q-school kval ett par veckor innan.

– Ska jag vara ärlig så tror jag att mycket till att det inte gick som jag ville i Q-School var för att det blev för många nya intryck, jag hamnade snabbt i ett mentalt underläge och om jag inte är fullt fokuserad så kommer jag inte upp till den nivån som jag vet att jag kan spela på.
När jag kommer hit till en sådan turnering så har jag mycket bättre koll på spelarna, jag har mött de flesta genom åren och känner ett annat lugn. Förhoppningsvis så hittar jag den känslan nästa år i Q-School. Att Kevin Doets redan hade kvalat in till Europa Tour tävlingen i München gjorde att jag kom till Riga med ett mål, jag ska också dit! Självklart krävs det att man har lite flax för att vinna en turnering, men jag tyckte jag kunde hantera både bra leg och dåliga på ett sätt som hela gjorde mig starkare. Det var nog nyckeln till att det gick vägen, säger Viktor Tingström

Om du tänker tillbaka på din uppväxt, har du haft någon förebild inom darten?
– Jag har haft ett par stycken, det har väl att göra med att jag är uppväxt med darten så min förebild får jag ändå säga är Adrian Lewis, han var en av de första unga spelarna som verkligen kunde utmana. Att han sedan också vann 2 stycken segrar i Ally Pally gör ju inte saken sämre. På hemmaplan får jag säga Oskar Lukasiak. Oskar är en sån otroligt bra människa, han finns alltid där ifall man har någon fråga eller fundering, men han är även en grym spelare också. Den sista jag måste nämna är Wayne Mardle också, det har väl säkert från min barndom att göra.

Du har blivit utnämnd som en av fyra svenskar att få chansen att spela Swedish Dart Festival, hur känner du för det nu när Wayne Mardle ska spela också?
– Det ska bli skitkul, en stor ära att vara med på den största publiktävlingen i Sverige inom darten, framförallt nu när det är så stor konkurrens.

Du och Anton Östlund ska ju även spela en mini turnering med Luke Littler, ska det bli speciellt?
– Självklart ska det bli speciellt, som jag ser det just nu är nog Luke Littler världens bästa dartspelare, han snittar otroligt bra vecka efter vecka så förhoppningsvis fortsätter han med det, även om jag vet att jag och Anton inte känner oss chanslösa.

Hur ser träningen ut närmaste tiden?
– Jag gillar att spela matcher, så jag ska försöka spela lite cuper och verkligen se till att komma till Göteborg med en god form. Det blir lite speciellt då jag inom loppet av tre veckor har Swedish Dart Festival, Europa Tour tävlingen i München och sedan är det dags för PDC Nordic och Baltic kvalet igen i Göteborg, men jag ska inte klaga,  jag gillar att kasta dart!

Har du bestämt någon introlåt till Swedish Dart Festival?
– Jag håller ju på Djurgården så då tänker jag att Sarek genom eld och vatten passar bra när vi är i Göteborg, men jag har inte helt bestämt mig.

Viaplay sänder alla PDC-turneringar!

Kampanjpris: 299 kr/månad

Få tillgång till all internationell Dart samt Dart-VM + massor av andra sportevenemang och filmer/serier!

SPELBOLAG MED SVENSK LICENS

 • Få 100 % gratisspel upp till 1 500 kr!

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 500 kr!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • Få 500 kr gratisspel

 • 100% upp till 2000 kr!

 • 100kr Free Bet

 • Upp till 1000 kr gratisspel

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 100% upp till 500kr

 • 100% upp till 500kr