Med endast 1 vecka kvar till Swedish Dart Festival så kommer här den sista delen i artikelserien om de svenska spelarna. Dagen till ära presenterar vi Sveriges starkaste dartspelare Dennis Nilsson.

2023 var Dennis Nilssons mest hektiska år som dartspelare, många tävlingar samt stora framgångar som exempelvis kvartsfinalen i World Cup of Darts tillsammans med Oskar Lukasiak samt semifinalen i Lakeside. Resultat som har gjort Dennis Nilsson till kanske Sveriges mest kända dartspelare. I veckan togs Dennis även ut som lagkapten för Sverige under Nordic cup, i laget ingår förutom Dennis även Andreas Harrysson, Edwin Torbjönsson och Björn Lejon.

Stort grattis till uttagningen till Nordic cup.

– Tack så mycket, det ska bli en rolig tävling att spela.

Hur känns formen?
– Just nu känns det tyvärr ganska segt, men jag tränar på och gör mina timmar framför tavlan. Samtidigt känner jag mig trygg i mig själv, jag vet vad jag kan så jag är inte orolig.

Hur ser planerna ut för 2024?
– Jag känner mig inte klar med Lakeside än, så jag kommer att fokusera på att spela många WDF turneringar där jag ligger bra till på rankingen så förhoppningsvis så kan jag få chansen på Lakeside i December, men innan dess ska jag spela PDC Nordic & Baltic kvalet i Göteborg. Efter det får man ju se ifall man lyckas ta tillräckligt med poäng för att få chansen spela Nordic Darts Masters i Köpenhamn samt spela World Cup of Darts tillsammans med Jeffrey van Graaf.

Känslan när du blev inbjuden till Swedish Dart Festival?
– Jag blev jätteglad att bli inbjuden, det är en stor grej att få vara med på den första festivalen och att få göra det tillsammans med Andreas Didden Harrysson gör det extra kul. Så det ska bli hur kul som helst att få spela på hemmaplan inför nära och kära. Nu får exempelvis min mamma chansen att se mig tävla på en stor scen vilket hon aldrig har gjort tidigare, och hon är otroligt laddad kan jag meddela.

Har du bestämt introlåt?
– Jag var lite sugen att jag skulle köra en Elvis låt, just för att det är mammas favorit, men jag tror att det kanske skulle bli lite för känslosamt så jag rekommenderar alla att lära sig Heaven’s on Fire med Kiss ifall man ska sjunga med. 

Vi tackar Dennis för pratstunden och önskar han och alla andra svenskar på Swedish Dart Festival all lycka, Dartkanalen.se kommer självklart att vara på plats med snabba rapporter på våra sociala medier.

Viaplay sänder alla PDC-turneringar!

Kampanjpris: 299 kr/månad

Få tillgång till all internationell Dart samt Dart-VM + massor av andra sportevenemang och filmer/serier!

SPELBOLAG MED SVENSK LICENS

 • Få 100 % gratisspel upp till 1 500 kr!

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 500 kr!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • Få 500 kr gratisspel

 • 100% upp till 2000 kr!

 • 100kr Free Bet

 • Upp till 1000 kr gratisspel

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 100% upp till 500kr

 • 100% upp till 500kr