En riktigt härlig slutspelsdag närmar sig när slutspelet i Elitserien ska avgöras. Kommer SSDC klara av favoritskapet eller vilket av utmanarlag tar chansen att säkra guldet?

I helgen avgörs slutspelet i herrarnas Elitserien. De fyra bästa lagen SSDC, Belkin Power, Sola /Donald Dart samt Målilla gör upp om titeln och på förhand så kan detta bli en helt fantastisk tillställning. Det kommer vara fyra taggade lag som kommer till start där SSDC som vann grundserien har haft fördelen av att få välja spelplats, man har valt att lägga turneringen i Poket på Arenastaden och det kommer vara extra roligt att se hur mycket folk man kan locka till detta evenemang där det kommer att vara mängder av stjärnor i samtliga lag.

Spelformen är precis som i grundserien att det spelas 16 stycken singelmatcher bäst av 5 leg samt 2 stycken dubbelmatcher bäst av 5 leg. Dubbelmatcherna är värda 2 poäng medans singelmatcherna är värda 1 poäng. En enskild spelare får endast spela högst 4 singelmatcher samt 1 dubbelmatch. Det innebär att varje lag innehåller minst 4 spelare.
Den enda skillnaden från grundserien mot slutspelet är att matchen tar slut så fort ett lag når 11 poäng.

Semifinalerna spelas enligt följande med start klockan 12.00
SSDC- Målilla
Belkin Power – Sola/Donald Dart

Finalen samt match om 3e pris är beräknade att starta runt 16.00
Dartkanalen har utan framgång försökt att få fram ifall man kommer kunna följa slutspelet via stream eller ej. Vi kommer i våra sociala medier självfallet återkomma med den information när svaret på frågan kommer. Däremot uppmanar vi alla att ta er till Arenastaden för att uppleva denna slutspelsdag på plats.

SSDC

De regerande mästarna SSDC gick igenom grundserien obesegrade och får ses som favoriter även i slutspelet. Man har en otroligt bred trupp samtidigt som man är vana med att vinna. Under fjolårets slutspel ställde man upp enligt följande laguppställning:
1. Jeffrey de Graaf
2. Johan Engström
3. Oskar Lukasiak
4. Daniel Larsson
Det ska bli spännande att se hur man lägger upp strategin denna gång, kommer man exempelvis välja att byta plats på Oskar och Johan för att låta Jeffrey och Oskar ta hand om den första dubbelmatchen, något vi såg att detta par behärskade med bravur under förra veckans World Cup of Darts.

Målilla

Målilla knep den sista platsen till slutspelet i en jämn tabell där man hela tiden utmanades av framförallt Linköping samt Mitt i DC. I Målillas lag hittar vi världens bästa Modus spelare Andreas Didden Harrysson. Trots att man har Harrysson och duktiga Jens Larsson i laget så ska det krävas något extra för att man ska ta sig hela vägen till finalen. Det ska dock sägas att man endast förlorade grundseriematchen mot SSDC med 11-9 så chansen finns såklart.

Belkin Power
Efter den snöpliga förlusten för Belkin Power i Stockholmsseriens final mot SSDC så kommer det att vara ett extremt taggat utmanar lag. Här finns härliga unga profiler i form av Viktor Tingström och Edwin Torbjörnsson men även rutin i mängder med exempelvis Rickard Tingvall.

Sola/Donald Dart

Fjolårets finalist Sola valde till detta år även att ta med spelare från Donald Dart. Detta har gjort att man har en riktigt härlig bredd i laget och får spelare som Dennis Nilsson, Henrik Sjöberg, Mattias Jönsson och Anders Åström till det vet vi att även topparna är höga!

Viaplay sänder alla PDC-turneringar!

Kampanjpris: 299 kr/månad

Få tillgång till all internationell Dart samt Dart-VM + massor av andra sportevenemang och filmer/serier!

SPELBOLAG MED SVENSK LICENS

 • Få 100 % gratisspel upp till 1 500 kr!

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 500 kr!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • Få 500 kr gratisspel

 • 100% upp till 2000 kr!

 • 100kr Free Bet

 • Upp till 1000 kr gratisspel

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 100% upp till 500kr

 • 100% upp till 500kr