I ett industriområde på Ringön hittar vi Göteborgs nya dartparadis, ägaren och tillika en av medlemmarna i Dartpodden. Martin ”Merra” Rimsberg tar emot med öppna armar och hälsar oss välkomna till Dartbutik.se och dess fysiska butik.

Martin har precis flyttat butiken, som tidigare låg i hans gästhus på Grötö in till Ringön knappa 10 minuters bilfärd från centrala delarna av Göteborg. Här hittar vi det mesta som en dartspelare behöver, allt från pilar till flights.

”Tyvärr så har det växande dartintresset gjort att tavlorna och belysningen har tagit slut, det gäller inte bara för mig utan i hela Europa. Går allt som det ska så kommer jag få in en rejält lass med nya tavlor i början av maj” säger Merra.

Merras dartintresse startade med en resa till England för 7-8 år sedan. ”Jag hade ingen direkt tanke på att börja kasta dart men på denna resa så kunde vi inte sluta kasta, det var för roligt. När jag sedan kom hem så fortsatte jag kasta och kände tillslut att det var dags att försöka sprida darten och den resan har nu tagit oss hit. Att flytta in butiken från Grötö bygger på samma princip. Jag vill kunna hjälpa folk att bli så bra som möjligt, samtidigt ska Dartbutik.se kunna erbjuda snabb service och vara lättillgängligt. Jag är riktigt nöjd med hur utformningen av butiken har blivit.  Än så länge är den inte helt färdigbyggd, men här ska folk kunna komma in och snacka lite gott samtidigt som de kan känna på lite nya pilar”.

Samtidigt som vi står inne i lokalen kommer dagens första kunder in. Merra hälsar de välkomna och det märks direkt att han gillar att prata med folk, eller som man säger i Göteborg att ”tjöta lite gött”.

”Förhoppningen är ju att darten inte blir som padeln var för ett par år sedan med en hög topp för att sedan dö ut, men jag tror inte det kommer bli så, darten är så mycket mer lättillgänglig än padeln, här behöver man inte några medspelare/motståndare, har du en tavla hemma och någon timme över så är det bara att ställa sig och träna. Man behöver inte boka massa tider och annat, vilket gör att vi har en klar fördel mot alla andra idrotter”.

Vad kan en vi förvänta oss av denna butik i framtiden?
”Jag vill kunna erbjuda ett brett utbud samtidigt som jag framöver hoppas kunna styra upp olika temakvällar med allt från nya pil släpp till allmänt skönt häng”.

Vi rundar av besöket samtidigt som nästa större sällskap tar plats i lokalen, och hör Merra’s ljuva stämma – Tjenare grabbar….
Är det något som han har lyckats med redan nu så är det just det allmänt sköna hänget.

Dartbutiks lokal hittar du på Kalkbruksgatan 1 i Göteborg.
Öppettider:

Måndag: Stängt

Tisdag-Onsdag: 10.00-14.00 

Torsdag: 15.00-19.00

Fredag: Stängt

Lördag: 10.00-14.00

Söndag: Stängt

Viaplay sänder alla PDC-turneringar!

Kampanjpris: 299 kr/månad

Få tillgång till all internationell Dart samt Dart-VM + massor av andra sportevenemang och filmer/serier!

SPELBOLAG MED SVENSK LICENS

 • Få 100 % gratisspel upp till 1 500 kr!

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 500 kr!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • Få 500 kr gratisspel

 • 100% upp till 2000 kr!

 • 100kr Free Bet

 • Upp till 1000 kr gratisspel

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 100% upp till 500kr

 • 100% upp till 500kr