Den andra deltävlingen i European Tour 2024 står för dörren. German Darts Grand Prix spelas mellan lördagen den 30 mars och måndagen den 1 april. Kan förra årets vinnare Michael Smith hålla för trycket, eller kan någon av Sveriges kandidater Viktor Tingström eller Kevin Doets överraska?

 Det är i München som tävlingen avgörs. Vi på Dartkanalen fick tag i både Viktor Tingström och Kevin Doets när de sitter och väntar tills de får kliva på sitt flyg. Tingström var under helgen en i den svenska truppen under Swedish Dart Festival. När vi frågar om han lyckats landa efter festen i Göteborg, är svaret:

– Nej, eller kanske lite, går det ens?

Det är tydligt att det är en helg som påverkat stockholmssonen. En av de internationella stjärnorna från festivalen var Chris Dobey. När lottningen för German Darts Grand Prix släpptes i förmiddags, stod det klart att det blir ett möte mellan Tingström och Dobey även denna helg.

– Det är absolut skönt att ha delat scen och domare med honom redan. Jag kommer bara att spela mitt spel, som jag vet att jag kan, och då kan allting hända! I Göteborg spelade jag för publiken, nu spelar jag för mig själv, säger Tingström.

Inför debuten vet han inte riktigt vad han ska förvänta sig, men han är säker på att hans upplevelse kommer vara unik. Det finns inget tydligt mål inför helgen, berättar Tingström. En bonus han siktar på är att plocka poäng för att gå om Andreas Harrysson och Oskar Lukasiak i racet om en World Cup-plats. Där Jeffrey de Graaf som tour-kortshållare redan är klar och spelas senare i sommar.

Kevin Doets representerar Nederländerna men vi svenskar håller honom varmt om hjärtat. Inför tävlingen i helgen har Doets dragit på sig en förkylning, men det är inget som tänker stoppa honom från att göra sitt bästa.

I första omgången ställs Doets mot engelsmannen Ryan Joyce.

– Jag bryr mig inte speciellt mycket om lottningen, jag är glad att jag inte fick möta någon av mina vänner Viktor Tingström eller Niels Zonneveld. Det känns dock typiskt att jag får spela första matchen på lördagen, det gillar jag inte, säger Doets.

Doets är i skrivande stund grön i racet till World Matchplay, därför är alla poäng som han kan plocka otroligt viktiga. Dock menar han själv att med det nya kvalsystemet för tour-kortshållare är inte european tour lika viktigt som det var förra året. Detta eftersom det endast är tio platser i år, och inte 24.

Doets har alltid siktet inställt på vinst, men ett delmål för honom under helgen är att ta sig till finaldagen på måndag.

Titelförsvarare i år är Michael Smith, som förra året vann över Nathan Aspinall i finalen med 8 – 5. Det spelas både på eftermiddagen och kvällen alla tre dagar med start lördag 13:00. Vi på Dartkanalen önskar både Viktor och Kevin ett stort lycka till!

Starttider under lördagen för svenskarna:

13:00 Kevin Doets v Ryan Joyce

15:00 Viktor Tingström v Chris Dobey

Matcherna och hela turneringen streamas på Viaplay

Viaplay sänder alla PDC-turneringar!

Kampanjpris: 299 kr/månad

Få tillgång till all internationell Dart samt Dart-VM + massor av andra sportevenemang och filmer/serier!

SPELBOLAG MED SVENSK LICENS

  • Få 100 % gratisspel upp till 1 500 kr!

  • 100% upp till 1000 kr!

  • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

  • 100% upp till 500 kr!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

  • Få 500 kr gratisspel

  • 100% upp till 2000 kr!

  • 100kr Free Bet

  • Upp till 1000 kr gratisspel

  • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

  • 100% upp till 1000 kr!

  • 100% upp till 500kr

  • 100% upp till 500kr