Påskhelgen bestod inte bara av ägg, sill och must, i år var det även en helg fullspäckad med dart! I München spelades German Darts Grand Prix där Luke Humphries tillslut stod som vinnare med en rekordprestation. I Portsmouth gör svensken Andreas “Dirty” Harrysson en hattrick i Modus Super Series och vinner sin tredje vecka.

German Darts Grand Prix

Den andra deltävlingen i Europatouren 2024 German Darts Grand Prix bjöd på bra spel rakt igenom. Luke Humphries vann över Michael van Gerwen i finalen med 8 – 1 och ett snitt på 112,66. Genom hela turneringen snittade Humphries 107,97, vilket är nytt rekord på Europatouren. Med helgens vinst kniper Humphries förstaplatsen på ProTour-rankingen, där han går om Dave Chisnall.

De svenska representanterna Viktor Tingström och Kevin Doets förlorade tyvärr redan i deras  första matcher. Doets klev upp i första matchen på lördagen mot engelsmannen Ryan Joyce, vilket var en jämn kamp och slutade 6-4 till Joyce. Doets spelade bra poäng, bland annat öppnade han hela matchen med en 180, dock hade han svårt att komma till avslut i avgörande lägen.

Tingström, som i intervjun med Dartkanalen inför tävlingen sa att hans debut skulle bli unik, kunde inte ha mer rätt. På grund av ett inställt flyg och andra förseningar anländer han till spelplatsen endast 20 minuter innan han ska upp på scen. Till råga på det möter han även en världsstjärnorna Chris Dobey. Tingström gör fortfarande en stabil insats med en 120 utgång och 85,05 i snitt, Dobey vinner matchen med 6-2.

Modus Super Series

Andreas “Dirty” Harrysson kan snart krönas till kungen av Portsmouth. Han vinner sin tredje Modus Super Series vecka i rad, vilket endast han och engelsmannen Steve West klarat av att göra. Redan från start konstaterades det att denna vecka skulle innehålla otroligt bra kvalitet. Vilket visade sig också med flertalet big fish – utgångar och en nio pil från engelsmannen Jarred Cole under torsdagen, men framförallt Harrysson rekordsnitt på 117,88.

Detta betyder att Harrysson återigen får spela under champions week, som spelas i maj senare i år. Där hoppas vi att han får sällskap av fler svenskar, exempelvis Anton Östlund och Oskar Lukasiak som spelar i denna säsongs sjunde respektive åttonde vecka.  

Viaplay sänder alla PDC-turneringar!

Kampanjpris: 299 kr/månad

Få tillgång till all internationell Dart samt Dart-VM + massor av andra sportevenemang och filmer/serier!

SPELBOLAG MED SVENSK LICENS

 • Få 100 % gratisspel upp till 1 500 kr!

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 500 kr!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • Få 500 kr gratisspel

 • 100% upp till 2000 kr!

 • 100kr Free Bet

 • Upp till 1000 kr gratisspel

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 100% upp till 500kr

 • 100% upp till 500kr