SSDC visade klass, nu väntar en drömfinal.

I den så prestigefyllda Superligan 6manna lag i Stockholmsserien väntar nu en drömfinal mellan SSDC – Belkin Power, detta står klart sedan SSDC kunde besegra Nynäshamn med i sin semifinal med 2-0 samtidigt som Belkin Power vann över Mitt i DC med samma siffror.

SSDC – Nynäshamn (6-4)/ Nynäshamn – SSDC  (1-6)

I den första matchen så var det jämt hela vägen, SSDC kom till spel utan Oskar Lukasiak och Jeffrey de Graaf som båda var iväg och spelade Players denna dag, men med den breda truppen man har var man ändå favoriter. SSDC fick även en bra start och gick upp i en 3-0 ledning innan Nynäshamn kunde ta sin första poäng för kvällen då Anton Östlund tillsammans med Freddie Blomstrand kunde vinna deras dubbelmatch mot Marcus Ellfors/Tommy Pilblad. Här höll publiken på att få se något riktigt legendariskt då Anton och Freddie startade med 7 raka trippel 20, tyvärr blev det miss på den 8e pilen men en fin 12 pilare blev det.
Efter en ytterligare ett gäng matcher så hade SSDC skaffat sig en 5-4 ledning inför den avgörande dubbelmatchen där Östlund/Blomstrand nu ställdes mot Johan Engström/Daniel Larsson.
Denna match blev en riktig nagelbitare där Larsson/Engström gick upp i en 2-0 ledning innan Östlund/Blomstrand lyckades vända till 3-2 ledning och hade även chansen att avgöra matchen i det 6e leget, här visade dock Larsson/Engström stor rutin och kunde vända på matchen och avgöra matchen till SSDC både lättnad och glädje.

Inför returmatchen kunde SSDC ta in både Oskar Lukasiak och Jeffrey de Graaf i laget vilket gjorde att det skulle krävas något enormt av Nynäshamn för att vinna denna match. Nynäshamn stod upp bra och ska vara nöjda med sitt spel men mot SSDC denna dagen räckte det inte. Matchens största bedrift stod Nynäshamnspelaren Anton Östlund för i sin match mot Daniel Larsson. Anton vann sina leg med 15pil, 13pil, 13pil, 11pil och slutade på fina 104,53 i avg!

Belkin Power – Mitt i DC (6-3) / Mitt i DC – Belkin Power 2-7

I den första matchen mellan lagen så saknade båda lagen varsin stjärna där Viktor Tingström var iväg och kastade dart i Modus Super Series medan Mitt i DC saknade Kevin Doets. Det saknades dock inte stjärnor och vi fick se en välspelad match där Belkin Power visade en stor klass när man i de avgörande legen var det bättre laget.

Till returmatchen hade Belkin Power fått hem Viktor Tingström medan Kevin Doets fortfarande var på resande fot för Mitt i DC. Edwin Torbjörnsson visade att han inte hade något jetlag efter helgens framgångar på Island och kastande bland annat en fin 11 pilare. Edwin tillsammans med sina lagkamrater kunde vinna returmatchen på ett övertygande sett.

Finalen mellan SSDC och Belkin Power spelas den 9/5 på MiNi och det kommer att bli en holmgång kan vi redan nu utlova.

Viaplay sänder alla PDC-turneringar!

Kampanjpris: 299 kr/månad

Få tillgång till all internationell Dart samt Dart-VM + massor av andra sportevenemang och filmer/serier!

SPELBOLAG MED SVENSK LICENS

 • Få 100 % gratisspel upp till 1 500 kr!

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 500 kr!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • Få 500 kr gratisspel

 • 100% upp till 2000 kr!

 • 100kr Free Bet

 • Upp till 1000 kr gratisspel

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 100% upp till 500kr

 • 100% upp till 500kr