Efter tre av fyra finaldagar så står det nu klart att dem svenska spelarna inte kan ta vinna ett PDC-tourkort baserat på deras insamlade poäng, så enda chansen som finns kvar nu för Anton Östlund, Jeffrey De Graaf och Oskar Lukasiak är att vinna den sista finaldagen för att säkra ett tourkort.

Spelarna samlar poäng baserat på hur långt man tar sig varje dag i finalsteget och dessa poäng tar man sedan med sig när Q-School veckan summeras. För att få med sig 1 poäng behöver man ta sig till 32-delsfinal, 2 poäng till dem som tar sig till 16-delsfinal, 3 poäng till dem som tar sig till kvartsfinal, 4 poäng till dem som tar sig till semifinal och 5 poäng till den som förlorar finalen. Det är sedan den totala poängen spelarna samlar ihop under dem fyra finaldagarna som avgörs vilken slutplacering man hamnar på. Efter tre spelade finaldagar så hittar vi Anton Östlund på 1 poäng och Jeffrey De Graaf och Oskar Lukasiak på 0 poäng. Detta gör att ingen av dem har längre chansen att ta sig vidare som en av dem tretton bästa baserat på insamlade poäng. Så nu är det allt eller inget, enbart totalseger i sista finaldagen kan göra att någon av dem säkrar ett PDC-tourkort.

Du kan följa rankingen för finaldagarna via denna sida; https://www.dartsrankings.com/qschool-eu-final. (Har spelarna samma poäng så baseras ranking på hur många legs man vunnit kontra förlorat i sina matcher, efter de hur många legs man vunnit totalt.)

Varje match spelas i bäst av 11 leg och första matcherna beräknas att starta strax efter 12:00, Dartkanalen kommer precis som tidigare under veckan att rapportera så gott vi kan om svenskarnas matcher.

128-delsfinal

Anton Östlund – Ron Meulenkamp 6-4

Anton får en bra start på sista dagen i Q-School när han besegrade Ron Meulenkamp med 6-4.

Anton inleder matchen stabilt och har ett avg efter 6leg på 93+, där hittar vi bland annat back to back på 14 pil i leg 4 och 5.

Avslutningen sker i det 10leget när Anton går ut på 121.

Antons avg 88.80

Jeffrey De Graaf – Framlottad

Oskar Lukasiak – Oskar har valt att inte spela dagens Q-School, eftersom det krävdes en seger vid dagens spel så valde han istället att ta flyget hem då hans jobb behövde honom imorgon bitti.

64-delsfinal

Jeffrey De Graaf – Felix Schiertz 6-1

Jeffrey De Graaf säkrar sina första poäng i Q-schoolkvalets finalspel när han besegrat schwiezaren Felix Schierz med klara 6-1.

Jeffrey De Graaf vann de avslutande 4legen och är där med vidare till 32dels final.

Jeffreys avg 83,93

Anton Östlund – Stefan Schroder 5-6

Det blir tyvärr inget PDC kort för Anton Östlund. Det står klart sedan Stefan Schroder vann en rafflande fight med 6-5.

Anton hamnar fort i underläge med 3-0, men efter bland annat kastat 12 pil i leg 5 samt 108utgång i leg 7 så har Anton hämtat upp underläget och det står 5-5 inför det avgörande leget. Här får Anton chansen på d10 med 3 pilar i handen, tyvärr för Antons del så sitter den inte och istället kan Schroder avgöra.

Antons avg 87,59

32-delsfinal

Jeffrey De Graaf -Jeroen Mioch 6-3

Jeffrey De Graaf fortsätter sin resa i sista dagens Q-School efter en härlig 6-3 mot Jeroen Mioch. De Graaf sätter sig direkt i förarsätet genom att gå upp i en 3-0 ledning, Mioch försöker att komma tillbaka men det är vår svenska stjärna som avgör matchen i det 9e leget.

Jeffreys avg 85,08

16-delsfinal

Jeffrey De Graaf – Lukas Wenig

Jeffrey fortsätter att plocka fina vinster i dagens Q-School.

Vid ställningen 2-2 så plockar Jeffrey hem 3 raka leg efter bland annat back to back leg på 15 pil.

Vid ställningen 5-2 har Jeffrey De Graaf chansen att serva hem matchen men då kastar Wenig 11 pil och vinner leget. I nästkommande leg har Jeffrey chansen att avgöra matchen men här får Jeffrey problem med dubblingarna och istället blir det i det 10leget som matchen avgörs.

Jeffrey missar 8stycken dubblar innan han tillslut avgör matchen. Vid detta skede har även Wenig missat ett antal dubblar.

Jeffrey De Graaf avg 82,88

Kvartsfinal 

Jeffrey De Graaf – Alexander Masek 6-4

Jeffrey De Graaf kommer ut starkt i matchen och gör 180 i både 1 och 2 leg. I 3je leg startar båda spelarna med att göra 140,140,140 vilket bevisar vilken kvalité det är är på spelarna, man får även tänka på att detta är 7e dagen i rad man står framför tavlan med en enorm press inombords.

I leg 6 så lyckas De Graaf ta ut 94 och kvitterar till 3-3, leget efter lyckas sedan Jeffrey att bryta genom att avsluta med d1.

Jeffrey tar sedan ledningen med 5-3 efter att ha hittat 133 ut.

Avgörandet sker i det 10leget när där Jeffrey sätter 2st 180is innan han avgör.

Nu väntar semifinal mot Thibault Tricole som redan nu har säkrat sitt tourkort.

Semifinal

Jeffrey De Graaf – Thibault Tricole 6-0

Matchen hinner knappt starta innan den är över, Jeffrey De Graaf fullständigt krossar Thibault Tricole med 6-0 i semifinalen. De Graaf bästa leg är det 3je leget där han kastar 13pil.
I finalen kommer Jeffrey att möta Jitse Van der Wal som redan har säkrat sitt tourkort.

Jeffreys avg 92,97

Final

Jeffrey De Graaf – Jitse Van der Wal 6-5

Van der Wal visar direkt att han inte kommer ge bort denna matchen till Jeffrey trots att han redan har säkrat sitt tourkort, han startar matchen med 180 och följer direkt upp med 140.
Jeffrey är även han het och kastar 13 pil i leg 2 och följer upp med 11 pil i leg 4.

I leg 9 får Jeffrey sedan chansen att bryta Van der Wal serve när han kastar 180,140,100. De Graaf missar här d16 med 3 pilar i handen. I nästa leg så kliver Jeffrey ut på 92 och pressar fram ett avgörande leg!

I turneringens sista leg så visar De Graaf stor styrka och ställer 36 efter 15pil, tyvärr missar Jeffrey dessa men får en ny möjlighet och nu sitter den, d18 för match och tourkortet är där med säkrat!

Jeffreys avg 92,47

Dartkanalen gratulerar hela Dartsverige till denna framgång, men framförallt stort grattis till Jeffrey De Graaf.

 

Viaplay sänder alla PDC-turneringar!

Kampanjpris: 299 kr/månad

Få tillgång till all internationell Dart samt Dart-VM + massor av andra sportevenemang och filmer/serier!

SPELBOLAG MED SVENSK LICENS

 • Få 100 % gratisspel upp till 1 500 kr!

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 500 kr!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • Få 500 kr gratisspel

 • 100% upp till 2000 kr!

 • 100kr Free Bet

 • Upp till 1000 kr gratisspel

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 100% upp till 500kr

 • 100% upp till 500kr