Det har varit två inledande finaldagar där svenskarna har stött på tufft motstånd tidigt i turneringen och där pilarna inte helt gått svenskarnas väg. Därav befinner sig de svenska spelarna i Q-school nu i en situation där bra placeringar är ett måste för att chansen till ett PDC tourkort ska leva. Alternativt vinna hela dagen och därmed säkra ett kort som dagens vinnare.

Spelarna samlar poäng baserat på hur långt man tar sig varje dag i finalsteget och dessa poäng tar man sedan med sig när Q-School veckan summeras. För att få med sig 1 poäng behöver man ta sig till 32-delsfinal, 2 poäng till dem som tar sig till 16-delsfinal, 3 poäng till dem som tar sig till kvartsfinal, 4 poäng till dem som tar sig till semifinal och 5 poäng till den som förlorar finalen. Det är sedan den totala poängen spelarna samlar ihop under dem fyra finaldagarna som avgörs vilken slutplacering man hamnar på. De fyra spelarna som vinner respektive dag är garanterad en plats i PDC och är därmed inte med i rankinglistan.

Du kan följa rankingen för finaldagarna via denna sida; https://www.dartsrankings.com/qschool-eu-final. (Har spelarna samma poäng så baseras ranking på hur många legs man vunnit kontra förlorat i sina matcher, efter de hur många legs man vunnit totalt.)

Dem tre svenskar som deltar i finalsteget är Oskar Lukasiak, Jeffrey De Graaf och Anton Östlund. Efter två finaldagar står alla tre spelare fortfarande på 0 poäng, men där Oskar Lukasiak har en bäst plusminus statistik gällande hur många leg han vunnit, som gör att han placerar sig bäst svenskarna. Dock fortfarande en bra bit ifrån att ha möjligheten till ett PDC-tourkort, därför håller vi tummarna för att det är svenskarnas dag idag och att dem går långt i dagens tävling!

Varje match spelas i bäst av 11 leg och första matcherna beräknas att starta strax efter 12:00, Dartkanalen kommer precis som tidigare under veckan att rapportera så gott vi kan om svenskarnas matcher.

128-delsfinal

Anton Östlund – Laurens Admiraal 6-1

Anton står för en kanonmatch och vinner med säkra 6-1 och 91,06 i avg!

Anton kliver in och visar fin form mot nederländska Laurens Admiraal. Endast ett leg tappade han vid ställning 4-0 i egen serve. Men Anton visade både klass och kyla genom att direkt bryta tillbaka med 11 pilar.

Jeffrey De Graaf – Andy Baetens 0-6

Jeffrey har oflax i lottningen även idag. Igår var det Jelle Klaasen som stod som motståndare, han gick senare och vann hela dag 2. Idag är det mästaren från Lakeside som väntar.

Jeffrey De Graaf kommer aldrig in i matchen samtidigt som Lakeside vinnaren Baetens visar klass direkt. Baetens gör bland annat en 10pilare i matchen och ser riktigt fin ut.
Jeffreys avg 72,77

Oskar Lukasiak – Dennie Olde Kalter 6-4

En otroligt härlig tillställning där båda spelarna har svårt att hålla sin serve samtidigt som motståndaren hela tiden pressar på!

Matchen avslutas med 6 raka leg där ingen spelare håller sin serve och det är Oskar som står som vinnare efter en fin 62 ut med 15 pil.

Olde Kalters finaste tillfälle i matchen var i leg 9 där han klev ut på 140.

Detta var tredje dagen i rad som Oskar vann i första omgången, nu håller vi våra tummar att han kan fortsätta vinna även i nästa omgång.

Oskars avg 87,94

64-delsfinal

Anton Östlund – Tim Wolters 6-4

Det blev inte någon vila alls för Anton mellan matcherna, utan direkt efter första matchen väntade Tim Wolters i andra omgången. En match som svängde fram och tillbaka där spelarna bröt varandras serve gång på gång. Anton inledde matchen med att bryta tysken serve och sedan gå upp i en 2-0 ledning. Men sen vände det till tysken Tim Wolters fördel efter fyra raka legs, varav i ett leg för att kvittera matchen till 3-3, där Anton missar sin utgångschans och Wolters kontrar och går ut på 120.

Anton studsade sedan tillbaka och bröt både tyskens serve och vann nästföjande leg och kvitterade matchen till 4-4. Vid ställningen 4-4 bröt Anton återigen tyskens serve och gick upp i ledning 5-4. Sedan i kunde han avgöra martchen i egen serve detta efter att båda hade oerhört svårt vid utgången. Det krävdes åtta pilar för Anton att hitta utgången och en fin seger. En seger som garanterar honom minst 1 poäng idag! Antons avg 89.65

Oskar Lukasiak – Dominik Gruellich 3-6

Matchen startar med att båda spelarna håller sina server fram till leg 4 när Oskar tyvärr missar d4 och 3 pilar i handen, Gruellish tar vara på chansen och tar ledningen med 3-1, matchen fortsätter med att spelarna spelar stabilt och trots att Lukasiak sätter 180 i det sista leget så är det Gruellish som tar hem det och vinner matchen med 6-3.

Oskars avg 85,20

32-delsfinal

Anton Östlund – Marko Kantele 3-6

Anton ställs mot Dartpoddens minst älskade spelare?
Finnen lär knappast bli mer populär när han bryter Antons serve till 1-0.

I leg 5 så startar Kantele med att kasta 140, 180, 123 vilket ställer Anton i ett pressat läge, finnen tar till vara på chansen och går upp i 4-1 ledning.

Matchen avgörs sedan i leg 9 när Anton ”missar” 158ut och istället tar Kantele ut 70.

Detta betyder att alla våra svenska hopp har en sista möjlighet under morgondagen, men för att få ett PDC- tourkort för 2024/2025 så krävs seger imorgon!

 

 

Viaplay sänder alla PDC-turneringar!

Kampanjpris: 299 kr/månad

Få tillgång till all internationell Dart samt Dart-VM + massor av andra sportevenemang och filmer/serier!

SPELBOLAG MED SVENSK LICENS

 • Få 100 % gratisspel upp till 1 500 kr!

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 500 kr!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • Få 500 kr gratisspel

 • 100% upp till 2000 kr!

 • 100kr Free Bet

 • Upp till 1000 kr gratisspel

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 100% upp till 500kr

 • 100% upp till 500kr