Det har nu blivit dags för dag 2 i PDC Q-School och vi kommer precis som under gårdagen att rapportera om de svenska spelarna. Detta inlägg kommer att uppdateras efter varje omgång. Varje match spelas bäst av nio leg, det vill säga först till 5. För att vara säker på att gå vidare till finaldagarna som inleds på Torsdag så behöver man göra precis som Anton Östlund gjorde under första dagens kvalspel ta sig till kvartsfinal. För att få med sig någon form av poäng under dagen så behöver man komma topp 128.

Detta inlägg kommer att uppdateras efter varje omgång och första matcherna startar runt klockan 10:00.

512dels finaler

Viktor Tingström – Patrick Klingelhoefer 5-0.

Det var en stabil Viktor Tingström som inte hade några problem med att besegra tysken Patrick Klingelhoefer i den första omgången. Viktor bröt direkt i första leg och likaså med en fin 13pilare i 3leg. Avgörandet kom redan i 5e leg när Viktor plockade ut 70 med 3je pilen. Avg 79,11

 

Jeffrey de Graaf – framlottad

 

Pär Riihonen – Ulrich Coussaert 5-0

Som vi beskrev igår så fick Pär en riktigt tuff lottning i första omgången av dag 1 av Q-School, men idag var lottningen betydligt bekvämare. Belgaren Ulrich Coussaert hade inte mycket att sätta emot i denna match och Pär kunde enkelt vinna med 5-0 med ett avg på 67,70

Andreas Harrysson – Marco Obst 5-4

Harrysson får en svettig match direkt mot Marco Obst så pressar Didden hårt. I 3je leg så bryter Obst och tar ledningen med 3-1. Vid ställningen 4-2 överlever sedan Harrysson matchpilar och vänder sedan på matchen och vinner med 5-4! Otroligt stark vändning som vi hoppas ska ge alla svenskar en extra boost.

Avg 85.17

Oskar Lukasiak – Frederic Willems 5-0

Oskar fick en bra start på dag 2. Han spelade stabilt och var het på dubblarna. Oskars avg 79,11

Värt att notera från första omgången är att den tyska favoriten Max Hopp är utslagen. Hopp förlorade med 5-4 med ett avg på 88,80.

256dels finaler

Jeffrey de Graaf – Henk Deschrevel 5-1

Båda spelarna var framlottade vilket gjorde att det var deras första matcher för dagen. Jeffrey ser till att direkt koppla greppet om matchen när han i andra leg bryter Belgaren Deschrevels serve efter blandannat 1st 180 i leget.

Jeffrey har hela tiden kontroll på läget och vinner med 5-1 och ett avg på fina 86,73

Viktor Tingström – Franz Roetzsch 4-5

I en av de bästa kvalmatcherna hittills så åker Tingström på en sur förlust mot Franz Roetzsh.

Viktor bryter tyskens serve till 2-1 ledning med en fin 79e utgång men tysken börjar då smälla in t20 i de flesta omgångarna och vid ställningen 3-4 har Roetzsh chansen att avgöra matchen men missar bullen och det blir ett avgörande leg. Där fortsätter Roetzsh att bomba in fina poäng och trots att Tingström har ställt toppen efter 15pil så får han inte chansen. Mycket bra match som förhoppningsvis kan ge Tingström mer energi till morgondagens sista kvalomgång.

Avg av Viktor 85,79

Pär Riihonen – Mick Hasse 5-3

Pär får en bra start och går upp i en 3-1 ledning när sedan matchen vänder tillbaka till 3-3. Det 7e leget var lika långt som det var viktigt och det är Riihonen som tar hem det!

Avgörandet blir en kontrollerad 66a ut för 18pil och Riihonen tar sin andra seger för dagen, starkt! Avg 65.09

Oskar Lukasiak – Manfred Kobelt 5-1

Oskar börjar hitta rätt och trots att han missar d16 med 3 pilar i handen i andra leg så är det inget snack om saken. Oskar svarar direkt med att kasta 13pil & sedan 15pil. Fortsätter Oskar med detta spel så kan det bli en lång eftermiddag! Avg 82,29

Andreas Harrysson – Jorge Garcia del Pozo 3-5

Harrysson fick en tuff lottning mot duktiga Spanjoren Garcia del Pozo som kastade riktigt fint, samtidigt ska sägas att Harrysson hittills i veckan inte har kommit upp i den härliga form han hade när han vann senaste Modustävlingen. Vi hoppas att Didden tar chansen imorgon och visar vem som har det finaste skägget på touren. Avg 77,07

128dels finaler

Jeffrey de Graaf – Haupai Puha

En match som hade det mesta en bra dartmatch ska ha, bländade spel av framförallt Jeffrey som med viktiga bryt i 6leg (104 ut) och i 8leg (74 ut) såg till att ha serven i det avgörande leget. Jeffrey de Graaf klart bästa match under detta Q-School där avg slutade på fina 91,41

Pär Riihonen – Milos Nevidal 2-5

Efter en jämn inledning så var det tillslut tjecken Milos Nevidal som gick segrande ur matchen med totalt 5-2. Pär avg 72,28

Oskar Lukasiak – Born Van Put 5-2

Oskar får en flygande start och går snabbt upp i 4-1 ledning efter att båda spelarna har missat ett antal pilar på dubbeln i leg 5. Oskar tappar släpper sedan aldrig Van Put in i matchen och går vidare med 75,66 i avg.

64dels final

Jeffrey van Graaf – Patrick Bulen 5-2

Jeffrey har hittat ett helt annat lugn i sitt spel och dominerar nu sin motståndare. Vi hoppas det håller i sig när dansken Tonni Sörensen väntar i nästa match. Avg 80,41

Oskar Lukasiak – Simeon Heinz 5-4

Oskar vinner en välspelad och nervkittlande föreställning mot hemmaspelaren Simeon Heinz.

Heinz bryter Oskars serve i 3leg men direkt svarar Oskar genom att plocka ut en stabil 88utgång. I det 7leget visar Oskar klass genom att plocka ut en 64utgång när Heinz stod med toppen kvar och 4-3 var ett faktum. Heinz svarar sedan med samma medicin genom att kvittera till 4-4 med en 62 utgång när Oskar stod och laddade med 59kvar.

I avgörande leg så visar Oskar klass genom att ställa 66efter 12pil, det slutade dock med 17pil där, men det absolut viktigaste är ju ändå att vinna! Oskars avg 82,89

32dels final

Från det brittiska Q-Schoolkvalet så finns Fallon Sherrock fortfarande med bland de 32bästa men här fokuserar vi främst på våra svenska deltagare.

Oskar Lukasiak – Michael Stoeten 2-5

Tyvärr tog dagen slut här för Oskar. Avgörandet sker för Oskars del i det 6leget där ett par missade dubbelpilar blev för kostsamma.

Oskar får dock med sig viktiga 3poäng och har fortfarande chansen att göra Anton Östlund sällskap i finaldagarna.

Avg 77,62

Jeffrey de Graaf – Tonni Sörensen 5-0

Nu jäklar har vår stjärna fått fart på spjuten! Jeffrey svarar för en otrolig insats när han plockar hem matchen med 5-0. Av många fina insatser så fastnar vi framförallt av leg 3 där Jeffrey kastar 180 följt av 170 för att ställa d16. Nu kostade han på sig att missa den med första pil men vad gör det, när det vankas final! Vinner Jeffrey är han direkt vidare till finalspelet som startar på Torsdag och Anton Östlund redan är klar för, förlust så väntar spel imorgon också, men med vetskapen att han har 4poäng säkrade.

Finalen spelas mot Kroaten Romeo Grbavac

16delsfinal

Jeffrey de Graaf – Romeo Grbavac 2-5

Här måste vi lyfta på hatten för Romeo Grbavac som gör en strålande insats.

Bland många fina leg så sticker 11pilaren ut men överlag så gör Grbavac en toppenmatch.

Jeffrey vet dock hela tiden att ingenting är avgjort innan sista dubbeln sitter vilket den gör i 7e leget och Jeffrey tar hem 4viktiga poäng.

Vi på dartkanalen tackar för dagens respons och hoppas att vi ses imorgon igen.

 

Viaplay sänder alla PDC-turneringar!

Kampanjpris: 299 kr/månad

Få tillgång till all internationell Dart samt Dart-VM + massor av andra sportevenemang och filmer/serier!

SPELBOLAG MED SVENSK LICENS

 • Få 100 % gratisspel upp till 1 500 kr!

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 500 kr!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • Få 500 kr gratisspel

 • 100% upp till 2000 kr!

 • 100kr Free Bet

 • Upp till 1000 kr gratisspel

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 100% upp till 500kr

 • 100% upp till 500kr