Det blev Anton Östlund som blev kungen av Uppsala när Svenska mästerskapen i dart avgjordes under helgen.
Anton vann makalösa 3 Sm-guld samt fredagens uppvärmnings turnering.

I helgen avgjordes SM i dart i Svandammshallarna i Uppsala. Svenska dartförbundet hade valt att man under fredagen kunde spela en uppvärmnings turnering eller om åldern tillät en veteran turnering.

Redan under denna kväll så visade Anton Östlund upp sig från sin bästa sida, och plockade hem sin första seger efter att ha besegrat Edwin Torbjörnsson i finalen med 5-1. Under denna finalmatch så landade Antons avrage på fina 96,33 efter bland annat lyckas kliva ut på både 127 samt även 126 vid båda tillfällena för 15 pil.

Under lördagen startade SM med spel för U25 klassen, här vann Anton finalen över Viktor Tingström med 5-3 och säkrade helgens första SM-guld (dartkanalen räknar inte uppvärmnings turneringar som SM-tecken) strax efter att segern säkrades så lottades den prisge fyllda herrklassen i SM och för Antons del blev det en mardrömslottning i form av Niklas Olsson i första rundan för att sedan få Oskar Lukasiak i redan i andra omgången. Anton besegrade Niklas med 4-2 och hade även ledningen med 2-1 mot Oskar Lukasiak innan Oskar började hitta tripplarna. Det blev Lukasiak som vann matchen med 4-2, anmärkningsvärt var att Oskar i alla sina vunna leg vann på fina 15 pil. Oskar fortsatte sedan sina resa mot SM-guldet medan Anton fick ladda om till mix dubbeln som avgjordes på lördagskvällen.
Anton spelade i lag med Sarah Rosén vilket var en oslagbar kombo under kvällen. I finalen besegrades klubbkompisarna Niklas Olsson och Emelie Lindell med 4-1 och Antons andra SM-guld var säkrat.

Det sista SM-guldet vann Anton tillsammans med Viktor Tingström i herrarnas dubbel som avgjordes på söndagen, i finalen väntade Jens Larsson i par med Olli Lehtikangas, en final som Östlund/Tingström vann med klara 5-0.