Dartkanalens artikelserie med de svenska spelarna inför Swedish Dart Festival fortsätter idag med grabben med dartvärldens mäktigaste skägg, lär känna Sveriges trevligaste spelare Andreas Didden Harrysson.

Mars månad blir en intensiv månad för Andreas Harrysson, då vankas det spel på Europa Touren, Challenge Tour samt även i Swedish Dart Festival. Jag gillar att spela många matcher så förhoppningsvis så lyckas jag hitta formen till dess säger Didden, med ett leende där vi har slagit oss ner mellan två matcher i PDC Nordic & Baltic kvalet som avgörs en trappa upp.
Didden har redan kvällen innan säkrat en plats i den första Europa Tour turneringen som spelas i Belgien 8-10 Mars. Igår flöt spelet på bra hela tiden. Det kändes bra egentligen redan från första till sista pilen. Efter matchen så såg jag att mitt avrage var på 100+ vilket alltid är lite extra roligt att göra i en final.

Känns det bättre med gårdagens seger att du valde att tacka nej till spel i Champions Week hos Modus?
Det var absolut inget lätt beslut att tacka nej till Champions Week, att få chansen att vinna 20 000£ är inget man gör varje dag, men jag tillsammans med min manager har lagt upp en plan och då tycker vi att det är viktigt att närvara på samtliga PDC Nordic & Baltic kvalen, men visst känns det surt att det skulle krocka.

Vad är det som gör att du alltid spelar så bra på moduskvalen?
Jag vet inte riktigt vad det beror på, men jag gillar stället vi spelar på samtidigt som jag har en bra känsla och gillar spelformen med många matcher.

När vi ändå är inne och pratar om Modus, i höstats så gjorde du en fantastisk vecka där du även träffade en 9pilare kan du beskriva den känslan?
Jag hade haft ett par möjligheter tidigare men då missat t19 (8e pil) så denna gång hade jag bestämt mig för att gå t15 vägen istället, jag gillar ju d18 bättre än d12 också så det var kul att jag lyckades med denna.

Efter den fina höstformen så var vi många som satt och höll tummarna för Didden under Q-school veckan men här var fick Harrysson aldrig spelet att stämma fullt ut. Jag har inte gjort någon analys av min Q-School vecka mer än att jag inte kom upp i den nivån som krävdes, men så är det ibland, allt kan känns bra men sen missar man några dubblar och plötsligt får man kämpa med varje kast.

Swedish Dart Festival närmar sig och du är utvald att spela, vilka förväntningar har du på kvällen?
Detta ska ju bli nytt för mig också att kliva upp på en scen i Sverige, men det ska bli riktigt roligt att spela, det känns hedrande att vara utvald att spela nu när det är så många bra svenska spelare.

Hur är musikintresset, har du valt vilken låt du kommer gå in till?
Jag är extremt musikintresserad så det kommer bli ett svårt val, jag har tidigare gått in till Icona Pop och i Köpenhamn förra året blev det Volbeat, nu har jag inte tänkt så mycket vilken låt det blir i Göteborg, så vi får se vad det blir.

Vi tackar Andreas Didden Harrysson för pratstunden och är säkra på att drömmen om Ally Pally aldrig har varit närmare för en av Sveriges mest ödmjuka dartspelare.

I helgen spelar Andreas Harrysson Europa Tour tävling 1 i Belgien, i första omgången väntar Gian van Veen. Vinnaren i denna match får möta Gary Anderson.

Viaplay sänder alla PDC-turneringar!

Kampanjpris: 299 kr/månad

Få tillgång till all internationell Dart samt Dart-VM + massor av andra sportevenemang och filmer/serier!

SPELBOLAG MED SVENSK LICENS

 • Få 100 % gratisspel upp till 1 500 kr!

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 500 kr!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • Få 500 kr gratisspel

 • 100% upp till 2000 kr!

 • 100kr Free Bet

 • Upp till 1000 kr gratisspel

 • 120 kr gratisspel!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

 • 100% upp till 1000 kr!

 • 100% upp till 500kr

 • 100% upp till 500kr