Det har blivit dags för årets första turnering i World Series of Darts 2024. Den första tävlingen avgörs i Bahrain. Totalt ingår det sju stycken deltävlingar i World Series of Darts, innan finalen avgörs i Amsterdam mellan den 13-15 September. Årets största nyhet är att Luke Littler finns med bland de åtta spelarna som alltid kommer till start.

Den första tävlingen i World Series of Darts spelas i Bahrain 18-19 Januari. Till årets tävling har PDC valt ut följande motståndare från Asiatiska PDC Touren:

Hasan Haji – Bahrain

Det ska bli extra intressant att se Man Lok Leung som under årets VM besegrade Gian Van Veen med 3-2 i den första omgången. I den matchen svarade Man Lok Leung för hela 11stycken 180is. I den andra omgången stod Lok Leung för en bra match mot Gabriel Clemens. Clemens vann matchen med 3-1, mycket tack vare att han var riktigt bra på utgångarna. Clemens satte 9 av 17 dubbelpilar, vilket är över 52%.

Under förra årets turnering som spelades i Bahrain, så vann Michael Smith. Noterbart var att ingen av hemmaspelarna tog sig vidare från första omgången. Känslan är dock att det är ett revanschsuget asiatiskt lag som kommer till spel detta år.