Dart Odds

Dart är en växande sport och allt fler spelbolag presenterar odds inom de flesta turneringar. I denna artikel fördjupar vi oss om hur det fungerar samt vilka spel som finns tillgängliga att satsa pengar på när du vill betta på dart odds. 

Vad är Odds?

Ett odds är en sannolikhet som kan inträffa under exempelvis en dart-match. Spelbolagen tar då fram olika odds där du som spelare har möjligheten att placera dina spel på de sannolikheter du väljer. 

Idag har Dart vuxit sig allt större världen över, något som givetvis inte gått spelbolagen obemärkt förbi. Av den anledningen finns det idag flera olika typer av odds på Dart att välja mellan och dessutom i flera tävlingar. 

Dessa Dart odds finns att spela på

Dart betting erbjuder en mängd olika spelmöjligheter. Här är några av de vanligaste typerna av odds som du kan spela på när du vill placera ett spel:

Matchvinnare: Detta är den enklaste formen av satsning, där du satsar på vilken spelare som kommer att vinna matchen.

Handikappspel: För att jämna ut en match kan spelbolagen ge en spelare ett handikapp. Till exempel kan en spelare få ett försprång på ett visst antal legs eller sets vilket gör att du kan spela på en favorit med ett högre odds. 

Över/Under: Här satsar du på om ett spel ska få över eller under ett visst antal poäng i en match. Exempelvis kan det vara att spelet går till över eller under 3 set alternativt att en spelare har över eller under ett visst antal 180s i en match. 

Exakta resultat: Du kan också satsa på det exakta resultatet av en match, vilket är mycket svårare att förutsäga men som givetvis då också erbjuder en betydligt högre utdelning om spelet går med vinst.

Specialspel: Dessa kan inkludera en mängd olika satsningar, såsom vilka spelare som kommer att kasta den högsta poängen under ett visst kast, eller om det kommer att bli en nine-darter, det vill säga att man avslutar omgången med endast nio pilar. 

Hur bestäms oddsen?

När spelbolagen ska ta fram ett odds finns det en rad olika faktorer att titta på. Spelbolagen använder sig oftast av en oddsleverantör som gör grovjobbet med att ta fram “rätt” odds till varje spel. 

För att ta fram oddsen så kikar man på flera olika faktorer för att få fram ett rättvist odds till sina spelare. Några av nykelfaktorerna som bidrar till ett dart odds innebär bland annat följande:

Spelarens form och rankning: Tidigare prestationer och nuvarande rankning är starka indikatorer på hur en spelare kan prestera.

Head-to-head historik: Hur spelare har presterat mot varandra i tidigare möten.

Statistik och analyser: Data om genomsnittliga poäng, antalet 180s, checkout-procent med mera.

Marknadsfaktorer: Skulle spelare satsa extremt mycket på en spelare så skulle hand odds minska och den andra spelarens odds öka. 

Så placerar du spel på Dart odds

Att placera ett spel på dart är superenkelt. Först och främst gäller det att hitta ett spelbolag som du vill spela hos, något vi hjälper dig med längre ner på sidan. Därefter är det bara att göra en insättning för att kunna placera sitt spel. 

När du har pengar på ditt spelkonto är det bara att navigera sig till sektionen för Dart samt välja en turnering att spela på. 

När du valt den turnering och match du vill spela på så är det bara att välja ett av oddsen som finns tillgängliga. Därefter placerar du ditt spel genom att välja insats på din spelkupong och trycka på “lägg spel” eller liknande. 

När detta är gjort så kan du följa ditt spel med spänning. Skulle du vinna på ditt spel, så får du tillbaka pengarna direkt till ditt spelkonto när matchen är avgjord. 

Steg för steg hur du placerar ett odds på dart: 

  1. Välj spelbolag
  2. Hitta Dart-marknaden
  3. Välj tävling/match
  4. Klicka i ett odds
  5. Placera insats på kupong
  6. Håll tummarna för vinst

Många turneringar med Dart Odds

Dart är en växande sport världen över och idag finns det flera olika tävlingar att spela på. Oavsett om 

Olika större turneringar som erbjuder betting på dart:

Spelbolag med bäst Dart odds

När det kommer till spelsidor med bäst dart odds så finns det faktiskt en del att välja mellan. Idag kryllar det av spelbolag på marknaden, men som vi tidigare var inne på så erbjuder de samma leverantörer vilket gör oddsen identiska med varandra. 

Av just den anledningen så kan det vara klokt att jämföra odds på olika spelsidor för att hitta det bästa oddset när du vill spela på ett specifikt dart-event. 

Givetvis har vi koll på marknaden och tänkte därför presentera olika spelbolag som erbjuder bästa dart odds.

X3000 Dart odds

X3000 är kända för att erbjuda konkurrenskraftiga odds på dartmatcher. Genom att använda en blandning av externa oddsleverantörer och egna analytiker kan de erbjuda unika odds som skiljer sig från andra spelbolag. 

Detta gör att du som kan hitta fördelaktiga spel hos X3000 och därmed öka dina chanser för en större vinst. 

Som ny spelare kan du dessutom hos X3000 ta del av deras sportbonus. Alla nya spelare har möjlighet att få 100% bonus upp till 1000 kronor

För att ta del av erbjudandet krävs en lägsta insättning på 100 kronor. Endast bonusen behövs sedan omsättas 6x för att omvandlas till uttagbara kontanter. 

  • Få 100 % upp till 1 000 kr!

Coolbet Dart odds

Ett annat spelbolag som är kända för sina egna odds och dessutom kan erbjuda en fulländad plattform för sportsbetting är Coolbet. 

Spelbolaget erbjuder givetvis flera olika typer av dart odds inom flera tävlingar där du ibland kan hitta flera riktigt bra spel. 

Även Coolbet kan stoltsera med en grym bonus. Här väntar nämligen 100% upp till 500 kronor för alla nya spelare. Omsättningskravet för bonusbeloppet är satt till 6x och gäller för odds på 1.80 eller högre. 

  • 100% upp till 500 kr!

18+, Regler & Villkor gäller, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se, spelpaus.se

Expekt Dart odds

Expekt erbjuder mestadels plattformen Kambi för att ta fram sina odds, men kan då och då även presentera några egna unika. 

Oavsett så erbjuder man konkurrenskraftiga odds med flera valmöjligheter när det kommer till just betting på dart. Spelbolaget som genom åren varit ledande i Sverige erbjuder givetvis även en bonus för sina nya spelare. 

Just nu får alla nya spelare upp till 1500 kronor i matchat spel hos Expekt. Med det sagt matchar Expekt din insats med samma summa som du spelar för, upp till 1500 kronor. 

Det enda kravet är att ditt spel har ett odds på minst 1.80. 

  • Få 100 % gratisspel upp till 1 500 kr!

Ta del av våra Speltips

Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren dart-entusiast så kan du alltid ta del av våra speltips. Här skriver vi nämligen ut våra förutsägelser om en viss match eller en tävling i sig. 

Med våra speltips kan du få en större inblick inför en match och därefter ta ett beslut på vilket odds du vill spela på. Med våra speltips får du alltid en välgrundad analys där våra experter delar med sig av sina kunskaper. 

Med våra speltips får du följande fördelar helt gratis:

Noggranna analyser: Våra experter analyserar statistik, form och andra viktiga faktorer för att ge dig de mest tillförlitliga tipsen.

Aktuell information: Vi håller oss uppdaterade med de senaste nyheterna och förändringarna som kan påverka resultaten, vilket gör att våra tips alltid är aktuella.

Unika Insikter: Med våra insikter får du en fördel jämfört med många andra spelare, vilket ökar din chans till vinst.

Vi hoppas att denna artikel har gett dig en större inblick i vad dart odds innebär och hur du på bästa sätt kan placera dina spel. 

Vi vill även påminna dig om att spelbolagens odds alltid är till deras fördel. Därför uppmanar vi alltid till ansvarsfullt spelande.